Mercat d'intercanvi a la Trinitat Vella

Mercat d'intercanvi. Mercat d'intercanvi i tallers per aprendre a reparar objectes aquest dissabte 11 de gener a la Trinitat Vella .

Al Centre Cívic Trinitat Vella – Espai Via Bàrcino, al districte de Sant Andreu, hi podeu trobar l’Aula Ambiental de Sant Andreu. Des d’aquesta Aula Ambiental s’organitzen activitats, tallers, xerrades i conferències per estendre la cultura de la sostenibilitat a tots els barris del districte, just aquests dies s’acaba de publicar el nou programa d’activitats de l’Aula per al proper trimestre.

La primera activitat d’aquest nou programa tindrà lloc aquest proper dissabte 11 de gener de 10 a 14 hores al mateix Centre Cívic Trinitat Vella, a l’espai Foradada, amb l’organització d’un mercat d’intercanvi d’objectes i materials en desús. Els objectius d’aquest mercat d’intercanvi són, per una banda, donar una segona oportunitat als objectes que ja no utilitzem i, per l’altra, reduir el consum de nous productes. La jornada va en línia amb l’objectiu número 12 dels Objectius del Desenvolupament sostenible: “Garantir modalitats de consum i producció sostenibles”. Reutilitzar i reparar són accions que ens orienten cap a una forma de consum més conscient i responsable amb l’entorn, permeten reduïr residus i alhora evitar molts dels impactes socials i ambientals que se’n deriven.

Aquest mercat d’intercanvi té la particularitat que els objectes reutilitzats es poden comprar amb unes monedes úniques, especialment dissenyades per l’esdeveniment. Són monedes de CO2, les quals es poden aconseguir des del dia 8 de gener fins al mateix dia 11. Si teniu materials i objectes que no utilitzeu els podeu portar a l’espai Foradada del Centre Cívic Trinitat Vella o el mateix dia de la jornada. Allà, els objectes seran valorats i a canvi se us donarà el seu cost en monedes de CO2. Com més kg de CO2 s’evitin gràcies a reutilitzar l’objecte i més bo sigui l’estat en que es trobi, més monedes de CO2 us facilitaran. Aquestes monedes serviran per aconseguir altres objectes el dia de l’intercanvi.

Paral·lelament es podrà participar de l’anomenat Repair Cafe, un moviment a nivell mundial que vol mantenir viva la memòria de la reparació d’objectes. En la societat actual del comprar – usar – tirar s’estan perdent els antics coneixements de reparació de materials i és habitual que, per desconeixement o falta d’hàbit, acabem tirant objectes que es podrien arreglar.

Aquest Repair Café anirà a càrrec de Restarters i constarà de dues activitats. La primera, és un taller de reparació de petits electrodomèstics que tindrà lloc a les 10 h i ens permetrà aprendre els coneixements bàsics per allargar la seva vida útil. La segona activitat està programada a les 12h, constarà d’un showroom de reparació de mòbils.

L’acte està organitzat per l’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu, el Centre Cívic Trinitat Vella i el Banco de Objetos Baró de Viver.

Es poden consultar la resta d’activitats del nou programa d’activitats de l’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu clicant aquí.

 

Materials acceptats al mercat d’intercanvi:

Materials i eines de merceria.

Materials de papereria i d’oficina.

Llibres i contes infantils.

Joguines i instruments musicals.

Materials i eines de ferreteria, fusteria d’ús domèstic i materials de llum.

Utensilis de cuina.

Eines i petits electrodomèstics.

Perifèrics propis d’ordinadors (que funcionin).

 

 

Materials que no es poden portar:

Roba de la llar, peces de roba sencera, calçat i complements.

Enciclopèdies, llibres excessivament vells o en mal estat.

Eines d’ús industrial, maquinària pesant.

Làmpades de peu o sostre ni bombetes.

Objectes de decoració, “pongos”.

Ordinadors de sobretaula, dispositius d’emmagatzematge, electrodomèstics grans, mobles.