Novetats de tardor a l'SDEA

Educació ambiental. El Servei de Documentació d'Educació Ambiental recomana les últimes novetats bibliogràfiques del seu fons

Entrant a La Fàbrica del Sol a mà esquerra, a tocar de l’exposició permanent de l’edifici demostratiu, està ubicat l’SDEA. En aparença, una petita biblioteca freqüentada especialment per educadors ambientals, professors i estudiants de grau superior. En el fons, un tresor documental que s’actualitza i amplia permanentment tant en format de paper com digital a l’abast de tota la ciutadania.

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental assessora i facilita l’accés a continguts especialitzats en formats diversos: revistes, pel·lícules documentals, contes, jocs didàctics, informes, articles, pàgines web, etc. Una orientació a càrrec de professionals documentalistes que inclou la cessió en préstec del material escollit.

L’SDEA amplia permanentment el seu fons documental i, aquesta tardor, destaca tres novetats bibliogràfiques que ha adquirit recentment. La primera és l’estudi sobre l’actual situació a  l’Àrtic que acaba de publicar Icària Editorial, “Geopolítica del ártico: la amenaza del cambio climático”. El segell, especialitzat en ciències socials i assaig, pretén posar eines de reflexió a l’abast del gran públic amb aquesta novetat de Vicenç Fisas. Podeu consultar l’índex i llegir-ne el pròleg clicant aquí.

La segona recomanació de la tardor és una guia de bones pràctiques associatives recopilades per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, “Moviment veïnal, reptes de futur”. La FAVB proposa aquest número especial del “Quadern de carrer” amb eines i instruments pràctics per millorar el funcionament intern i extern d’aquestes agrupacions veïnals.

La tercera adquisició d’aquesta tardor són “Los cuentos de ninots”, un projecte educatiu per a infants de 5 a 8 anys impulsat per la Fundació el Milà. Inclou un llibre, un dossier d’activitats i l’opció de contractar un taller presencial i és un projecte dirigit tant a centre educatius com a casals o famílies a títol particular.

Podeu consultar tots els materials i recursos a BCNexplor@, eina de descobriment de la documentació analògica o digital, gestionada pel SEDAC i les biblioteques departamentals de l’Ajuntament de Barcelona.