Preparem-nos per la Setmana de la Sostenibilitat!

Sostenibilitat. Del 30 de maig al 5 de juny tindrà lloc la Setmana de la Sostenibilitat, en que es realitzaran visites, rutes, xerrades i tallers que ens ajudaran a prendre consciència sobre la importància del nostre entorn.

Durant el cap de setmana del 2 i 3 de juny es concentren un munt d’activitats, unes d’elles emmarcades sota el títol  Caminades per la Sostenibilitat, es realitzaran dissabte 2 de juny, i n’hi podeu trobar per tots els gustos i interessos!

Algunes són a la vora del mar, passejant pel litoral podreu conèixer la gestió que se’n fa de les platges i si preferiu la bicicleta, també hi ha una ruta específica pel passeig marítim en que podreu aprendre sobre la biodiversitat d’aquesta zona.

Si us interessa el consum sostenible i l’economia circular podeu participar a la ruta Sostenibles amb Gràcia, on es donarà a conèixer les diferents botigues, horts o espais que practiquen el consum responsable en aquest barri. Si voleu descobrir l’economia circular que es mou per Sant Antoni podeu participar a la ruta Un consum diferent que mostrarà diferents iniciatives veïnals per reduir els residus.

D’altra banda, el verd estarà present en rutes que ens portaran pel Parc de Montjuic i el Parc del Laberint, així com també l’aigua, a través d’una ruta per les diverses fonts que es troben a Montjuic i una altra que ens permetrà visitar les Cases de l’Aigua de Barcelona, situades a Trinitat Nova i Trinitat Vella.

Si esteu pensant en crear o participar en un hort urbà i voleu visitar projectes veïnals referents en aquest àmbit podeu participar a la ruta Natura Urbana, que ens descobrirà el verd amagat de l’Eixample.

El feminisme és un ideari capaç de transformar tots els sectors de la societat, fins i tot l’urbanisme. Veniu a descobrir el que significa teixir una ciutat feminista a través de la  ruta Amb perspectiva feminista.

Les fàbriques i la indústria formen part del passat de la ciutat, però també del present i del futur, fent una passejada pel barri de Sants, podrem conèixer Can Batlló i altres complexos industrials que s’han convertit en referents socials del barri a partir de la ruta La Fàbrica en transformació.

Més enllà de les Caminades per la Sostenibilitat, diumenge 3 de juny es realitzaran diverses activitats a La Fàbrica del Sol, equipament municipal referent en aquest àmbit. Entre elles, es faran dues visites teatralitzades a La Fàbrica i un Vermut amb bona energia, debat informal per conversar sobre l’actualitat energètica amb la presència d’experts i un petit refrigeri. Per animar i dinamitzar l’ambient comptarem amb l’ajuda dels Eskamots Verds, nois i noies del Col·legi Sant Ramon Nonat, l’Escola Antoni Brusi, l’Escola Pia Sant Antoni, l’Escola Sant Josep Oriol i l’Institut Fort Pius.

Totes les activitats exposades en aquest post són gratuïtes però per participar és necessari inscriure’s prèviament. Consulteu els horaris i les característiques de cada activitat aquí. Més d’una activitat té horari de matins i de tarda.

Al fulletó de la Setmana de la Sostenibilitat trobareu aquestes i moltes d’altres activitats.

Animeu-vos a conèixer l’entorn que ens envolta per poder convertir-vos en agents de canvi!