Reobre l’Espai d’Intercanvi Barceloneta

Sostenibilitat. Les entitats i el veïnat del barri de la Barceloneta podran tornar a gaudir del servei Espai d’intercanvi, ubicat a La Fàbrica del Sol.

Des del dilluns 19 d’octubre torna a estar obert al públic el servei de l’Espai d’Intercanvi Barceloneta, un servei d’intercanvi d’objectes i materials que té per objectiu disminuir la quantitat de residus que es generen a la ciutat. 

 

L’Espai d’Intercanvi Barceloneta

L’Espai d’Intercanvi Barceloneta és una iniciativa promoguda per tres entitats: la cooperativa Tarpuna, l’Associació Barceloneta Alerta i la fundació CIM UPC. I compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest servei es troba ubicat a la planta baixa de la Fàbrica del Sol, en el mateix espai que ocupa l’Ateneu de Fabricació digital. Amb cita prèvia, hi podreu portar aquells materials que ja no utilitzeu i intercanviar-los per objectes que us puguin ser útils

Els materials i objectes que es poden intercanviar són: 

  • Papereria i material d’oficina
  • Merceria i teles
  • Ferreteria i eines mecàniques o elèctriques
  • Petits electrodomèstics i aparells electrònics
  • Petits objectes de la llar

 

Informació de contacte

Horari d’obertura al públic: de dilluns i dimecres de 10:00 a 14:00 h

Trobareu més informació de l’Espai d’Intercanvi Barceloneta a la seva pàgina web. També hi podeu contactar i/o demanar cita prèvia a través del correu electrònic: espaidintercanvibarceloneta@gmail.com

 

Residus

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, l’any 2019 a Barcelona, cada persona va generar, de mitjana, 1,32 kg al dia, el que significa 482 kg de brossa a l’any per habitant. Aquests residus i els tractaments que han de rebre generen impactes ambientals, socials i econòmics. Amb les nostres accions podem reduir el nombre de residus produïts i així evitar molts dels impactes que se’n deriven. 

 

La millor solució és la prevenció

La prevenció és la millor opció per evitar la generació de residus i té múltiples beneficis com són l’estalvi de recursos i d’energia, la disminució dels impactes ambientals i la millora de la salut laboral i del risc ambiental. L’espai d’intercanvi és una bona solució per allargar la vida útil dels objectes i evitar que acabin convertits en residus. Però no és l’únic. A la ciutat hi ha diferents espais i iniciatives que promouen l’intercanvi d’objectes, roba o materials com el Reparat millor que nou, el programa Renova la teva roba o la Biblioteca de les coses.