Un hàbitat de qualitat per a les persones i per al medi

Arquitectura. Un debat sobre alternatives respectuoses tanca el cicle de conferències "Hàbitat" al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

El cicle de conferències “Hàbitat, el repte humà del segle XXI” promogut pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya es completa aquest dijous amb una sessió especial amb debat. Després de les cites “Hàbitat Recursos” i “Hàbitat Bioesfera“, el COAC emmarca la tercera sessió sota el títol “Hàbitat Economia” i vol aprofundir en el coneixement de les conseqüències de l’actual sistema econòmic global sobre l’arquitectura i l’ordenació del territori. Per fer-ho, compta amb la presència del ponent José Manuel Naredo, Doctor en Economia i professor ad honorem de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, que impartirà la conferència “Incidencia de las reglas del juego económico sobre el orden territorial, urbano y constructivo”.

La sessió “Hàbitat Economia” es completa amb un debat per recollir totes les dades i reflexions aportades durant les tres sessions i arribar, d’aquesta manera, a conclusions sobre les possibles solucions que l’arquitectura pot donar a la problemàtica plantejada durant el cicle. Es tractaran qüestions relacionades, per exemple, amb l’enorme flux de recursos que es requereix per a la construcció, una lògica que acaba convertint la pròpia arquitectura en un fenomen que tendeix a fer menys habitable el planeta. Amb aquest debat de clausura, el COAC pretén posar damunt la taula formes d’actuació “més respectuoses amb el medi i generadores d’un hàbitat de qualitat per a les persones i per a tots els éssers vius que possibiliten la nostra existència al planeta Terra”, segons anuncien al programa els seus comissaris Ferran Vizoso i Jesús Cardona.

La sessió “Hàbitat Economia” tindrà lloc demà dijous 27 a les 18:30h a la Sala d’actes COAC (Plaça Nova, 5). L’accés és lliure i gratuït.