Cicle d’activitats sobre Alimentació Sostenible amb la XEAB

Una alimentació sana, justa i sostenible passa per adquirir o revisar hàbits de compra responsable i per aprende a aprofitar al màxim els aliments. Apunta’t a les activitats dels Equipaments Ambientals de Barcelona!

Nou equipaments ambientals de la ciutat de Barcelona es sumen a la programació d’activitats del primer cicle de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona: Suma’t a l’Alimentació Sostenible! Es programen al voltant de 15 activitats entre xerrades, tallers, concursos, debats i taules rodones, per tractar de trobar palanques de canvi que ens ajudin a transformar el Sistema Alimentari des del consum diari a les nostres llars. I és què, una alimentació sana, justa i sostenible passa per adquirir o revisar hàbits de compra responsable, i per aprende a aprofitar al màxim els aliments. Participa i Suma’t a l’Alimentació Sostenible, per una ciutat més amable i un futur digne!

Cinefòrum: D'on ve el que mengem?

Cinefòrum del 30 minuts: D'on ve el que mengem? En acabar el visionat podrem debatre sobre la procedència dels aliments
Dia i hora:
14/05/2021 - 11:00
Castell Torre Baró (Nou Barris)

Taller de cuina: proteïnes vegetals

Reduir el consum de carn és beneficiós tant per la nostra salut com per la del planeta. En aquest taller de cuina aprendrem a cuinar diverses receptes riques en proteïna vegetal.
Dia i hora:
26/05/2021 - 18:30 a 20:30
Aula Ambiental de Sant Andreu

Fem pickles d'aprofitament amb verdures de temporada

Taller de conserves de verdures. Farem pickles per millorar les propietats aconseguint sabors espectaculars i conservar les verdures durant molt més temps!
Dia i hora:
29/05/2021 - 11:00 a 12:30
Aula Ambiental Sagrada Família (Eixample)

Com reduir els residus que generem?

El Vídeo #reduirresidus ens explica a través d’accions quotidianes com podem reduir els nostres residus orgànics amb l’aprofitament i conservació dels aliments. Sabies que el malbaratament és gairebé ⅓ del que produïm?
Dia i hora:
31/05/2021 - 19:00 a 19:15
Aula Ambiental Can Deu de Les Corts

Hort il·lustrat

Coneixes quines són les fruites i verdures de temporada? Una alimentació sostenible passa per consumir-les de proximitat i de temporada. En aquest taller de dibuix farem un calendari il·lustrat per recordar-les.
Dia i hora:
03/06/2021 - 18:00 a 19:30
Centre Cívic Vil·la Urània (Sarrià - Sant Gervasi)

Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona: 25 anys 1993-2018

Vols conèixer les cooperatives de consum de la ciutat? Presentació del llibre Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona amb la participació de les escriptores i les cooperatives de consum.
Dia i hora:
16/06/2021 - 18:00 a 20:00
Espai Consum Responsable (Eixample)

Escollim el menú setmanal?

Des de @candeu llencem el Repte #menudetemporada . Sabries fer un Menú per a tota la setmana amb aquests ingredient de temporada? L’objectiu és aprofitar al màxim els aliments i crear un menú setmanal.
Dia i hora:
Del 5 al 12 de juliol
Aula Ambiental Can Deu de Les Corts

Mites i realitats sobre l'alimentació: una mirada tècnica

Xerrada VIRTUAL amb una nutricionista per desxifrar els mites al voltant de l'alimentació.
Dia i hora:
01/07/2021 - 18:00 a 19:00
Aula Ambiental de Ciutat Vella