Els batecs dels barris: els camins de la vida obrera

Quins sons i sorolls conformen els paisatges sonors de Nou Barris?

A mitjans del segle XX Nou Barris va passar de ser un entorn eminentment rural a rebre gran part de la immigració obrera que va arribar a Barcelona, amb la seva conseqüent transformació urbanística. El pas dels anys ha forjat les iniciatives dels moviments associatius del districte i els sons i sorolls que configuren els seus paisatges sonors han anat evolucionant a un ritme trepidant.
Farem un recorregut pels barris de Verdum i la Guineueta per acabar a la plaça de la República, eix vertebrador de les artèries que integren aquest districte.
Mentre passegem endinsant-nos en la història i els paisatges sonors dels barris de Barcelona, coneixerem la difícil tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendrem a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Dia i hora: 
Dimecres i divendres de 10 a 12 h o de 12 a 14 h, divendres de 16 a 18 h o de 18 a 20 h o dissabtes de 10 a 12 h o de 12 a 14 h
Preu: 
públic
Observacions: 

Aquesta activitat és una experiència sensorial i parts del recorregut es faran amb els ulls tapats, sempre supervisat per una persona que fa de guia. Es recomana portar calçat còmode per caminar i preferiblement silenciós. És necessari un mocador o un accessori per tapar-se els ulls. És recomanable que un membre del grup faci de persona acompanyant activa.

En cas de pluja, l’activitat s’anul•larà per motius de seguretat i es tornarà a programar un altre dia.

Durada: 2 h.
Nombre màxim de participants: 15 (mínim 10)
Preu: sotmesa a un preu públic. Consulteu les condicions de pagament als arxius relacionats.
Idioma: català
Accessibilitat: no apta per a persones amb mobilitat reduïda

Cap reserva és vàlida sense la confirmació del personal de La Fàbrica del Sol. El dia i l’hora s’assignen segons les demandes dels grups interessats, estrictament per ordre d’arribada. La reserva està sotmesa al calendari d’ocupació del centre. Les anul·lacions s’han d’informar amb un mínim de 48 h d’antelació.

Les sol·licituds de reserva d'activitats s'han de fer amb una previsió mínima de 15 dies.

Recordeu llegir l'apartat d'horari, observacions i arxius relacionats abans de sol·licitar l'activitat.

Arxius relacionats
Adreça:  
Plaça Major de Nou Barris, 1, 08042 Barcelona, Spain