L'art de visitar un jardí: el Turó de la Peira

Una gran pineda recuperada durant la República.

Una vista panoràmica de la ciutat i una pineda de pi blanc i pi pinyer són dos dels grans tresors amagats d’aquest pulmó verd. Endinseu-vos-hi i descobriu-ne la història.

Aquest parc és un luxe per als ciutadans que es mouen pel seu voltant. És un oasi que destaca dels edificis que l'envolten pel seu verd i la seva alçada i situació privilegiades, circumstàncies que el converteixen en l'únic parc de Barcelona que ofereix vistes tant a Collserola com al mar.

El Parc del Turó de la Peira s'estén sobre una superfície de 7,71 hectàrees que formaven part d'una antiga pedrera i té un fort desnivell que ofereix l’oportunitat de gaudir d’unes vistes panoràmiques excepcionals. Es tracta d’un parc urbà amb trets de parc forestal, ateses les pinedes històriques existents, de pi blanc i de pi pinyer, que hi tenen un protagonisme gairebé absolut. El Parc pren el nom de Ca la Peira (que significa pedra), una masia que hi havia a la finca de Can Peguera. És curiosa la relació que es pot establir entre les actuals pinedes imponents i aquest topònim, relacionat amb la pega que es feia als antics forns de quitrà cremant llenya de pi.

El parc és un veritable pulmó verd en un barri densament edificat i actua com un encaix de natura dins de la ciutat.

Dia i hora: 
Dimarts de 16 a 18 h o de 18 a 20 h. Dimecres i dijous de 10 a 12 h, de 12 a 14 h, de 16 a 18 h o de 18 a 20 h. Divendres de 10 a 12 h, de 12 a 14 h o 16 a 18 h. Alguns dissabtes de 10 a 12 h o de 12 a 14 h.
Observacions: 

Durada: 1,5 - 2 h.
Nombre màxim de participants: 25 (mínim 10)
Preu: sotmesa a un preu públic. Consulteu les condicions de pagament als arxius relacionats.
Idioma: català
Accessibilitat: no apta per a persones amb mobilitat reduïda

Cap reserva és vàlida sense la confirmació del personal de La Fàbrica del Sol. El dia i l’hora s’assignen segons les demandes dels grups interessats, estrictament per ordre d’arribada. La reserva està sotmesa a la disponibilitat d'educadors/es. Les anul·lacions s’han d’informar amb un mínim de 48 h d’antelació.

Les sol·licituds de reserva d'activitats s'han de fer amb una previsió mínima de 15 dies.

Recordeu llegir l'apartat d'horari, observacions i arxius relacionats abans de sol·licitar l'activitat.

Arxius relacionats
Adreça:  
Parc del Turó de la Peira, 08031 Barcelona, Spain