ITINERARI. Caminant per la natura a la ciutat: els jardins de butxaca del barri de Gràcia

Enguany Barcelona és la capital europea dels boscos i es vol fer promoció de la biodiversitat, incloent-hi la participació ciutadana, la lluita contra el canvi climàtic, la renaturalització de l'espai públic i l'ús de solucions basades en la natura. En aquest context cobren una importància vital els petits espais on la natura és protagonisme en una ciutat tant compacta com Barcelona.

Els “pocket gardens” o jardins de butxaca són petits espais verds dintre del teixit urbà que aporten confort a la ciutat. 
Caminarem des de Plaça Lesseps endinsant-nos a la Vila de Gràcia per descobrir els petits jardins, públics i privats, que configuren els espais verd en aquest barri mancat de natura.
Descripció de la passejada
Es preveuen 3 parades principals, als Jardins de Mestre Balcells, els Jardins de l'Alzina i el Jardí del Silenci, però l'itinerari es fixarà en altres espais com patis privats parcialment oberts al públic, balcons, escocells i un hort ocupat.

Un itinerari que serveixi d'inspiració per caminar i viure amb més natura a la ciutat i contribuir a fer-la créixer. En aquesta ruta entre punts de natura a la ciutat vinculats al Mapa i a l'Atles de Biodiversitat, destacarem la diversitat tant dels espais com de les modalitats de connexió: espai de pas entre el verd, espais per l'esport, pel descans, per apreciar algun element natural o punts de trobada entre persones, ja siguin d'oci o reunions de feina.

Coneixerem com ha estat possible la seva preservació i les possibilitats d'implicar-se directament en la seva gestió.
Al llarg de l’itinerari sorgiran alguns reptes per descobrir i difondre detalls d’aquests espais, també amb el suport de les xarxes socials.

Requeriments: Opcional telèfon o càmera de fotos

 

Organitzat per Som Natura

En col·laboració amb Animal Latitude

Cal inscripció prèvia

L’activitat és gratuïta per als participants però comporta una despesa de diners públics. Si us plau, comproveu la vostra disponibilitat abans d’inscriure-us-hi. Les baixes poden provocar que les persones en llista d’espera no puguin aprofitar les vacants.

 

Dia i hora: 
02/06/2022 - 18:00 a 19:30
Places: 
20places
Preu: 
gratuït
Observacions: 

Requeriments: Opcional telèfon o càmera de fotos

Punt de trobada: 
Amfiteatre de la Plaça Lesseps