Mou-te pel clima

TIC-TAC...

Mou-te pel Clima... aprèn, dina, juga, reflexiona, crea, implica’t, comparteix i suma esforços amb la gent que es mou per fer front al canvi climàtic i aconseguir una Barcelona per viure bé, sense fer malbé.

La jornada Mou-te pel clima és un esdeveniment ciutadà impulsat des de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat i concretament des del Departament de programes i equipaments per al canvi climàtic i la sostenibilitat.

Per fer front a l’emergència climàtica cal la implicació de tothom, hi ha persones i entitats que ja estan fent moltes coses i és important visibilitzar com la ciutadania s’hi pot implicar.

Per això el proper dissabte 11 de juny al Parc de la Barceloneta s’ofereixen un munt d’activitats de les 11 del matí a les 8 del vespre per tal de moure’ns junts i passar a l’acció per fer front a l’emergència climàtica i promoure: més salut i benestar, l’estalvi i generació d’energia, la transformació del model urbà i de mobilitat, un canvi del model econòmic i de consum i la cultura climàtica i de sostenibilitat.

Reflexiona amb conferència de la Kate Raworth, impulsora de l’”Economia Dònut”, fes-te una idea de la quantitat de residus que es poden recollir un matí a les platges i dona la benvinguda als corredors de l’”Ultra Clean Marathon”, tasta el sorprenent dinar que es prepararà amb aliments rescatats, descobreix les entitats que estan treballant per aconseguir una ciutat més sostenible i participa dels jocs i tallers que t’oferim per a totes les edats.

A les 15.30 h trobaràs l’acte de reconeixement de les entitats de la Xarxa Barcelona+Sostenible. I a les 17 h, podràs visitar la Fàbrica del Sol.  Ambdues activitats tindran interpretació amb llengua de signes.

 

Vine i tria la que més t’encaixa i t’esperem!  Pots consultar tota la programció aquí. 

No hi pots faltar, mou-te per fer front a l’emergència climàtica!

Cicle Transicions: debats per a una nova economia

Reflexiona entorn la visió de l’economia del dònut impulsada per l’economista Kate Raworth, a través d’una xerrada impartida per ella mateixa. 1a sessió del Cicle de transicions que treballarà el model econòmic regeneratiu, pel què fa a l’ús de recursos, i distributiu en el repartiment de riquesa per fer front a l’emergència climàtica.

Recollida de residus a les platges

Actua de voluntari a la recollida de residus organitzada per entitats ciutadanes i coordinada pel Centre de la Platja.

Arribada de l' "Ultra Clean Marathon"

Anima als participants de l' "Ultra Clean Marathon", una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

Dinar d'aprofitament

Tasta i llepa’t els dits amb un àpat exemplar, deliciós i sostenible fet de productes rescatats del circuit comercial per evitar el malbaratament alimentari.

Reconeixement de la Xarxa B+S

20 anys de Xarxa B+S, vine a conèixer les entitats que en formen part i escolta els projectes que estan duent a terme per fer front a l’emergència climàtica.

Activitats familiars

Participa als tallers que s’ofereixen per a tots els públics. Construeix caixes niu, descobreix el fons marí sense mullar-te, juga amb andròmines de materials recuperats o intercanvia roba que ja no et posaràs...