Lectors d'imatges: Cinema de poesia i poesia al cinema
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Cursos i tallers

Derrida filming from house Laguna Beach California, lectors imatges

Lectors d'imatges: Cinema de poesia i poesia al cinema
Safaa Fathy i María Virginia Jaua

22.03.2017 – 30.03.2017


Safaa Fathy i María Virginia Jaua
Dimecres 22, dijous 23, divendres 24,
dimarts 28, dimecres 29 i dijous 30 de març
18.30 h

Idiomes: les sessions es poden desenvolupar simultàniament en francès, castellà i anglès
Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

La idea que inspira i sobre la qual gira aquest curs és la revisió i l’anàlisi de tres modalitats expressives d’un cert tipus de cinema o de producció cinematogràfica que al llarg de les darreres dècades ha estat de difícil classificació i anàlisi. Quan l’expressió més antiga de la literatura i l’art més nou de la imatge es troben es produeixen almenys tres formes expressives: el cinema de poesia, el cinepoema i una tercera que anomenem poetes en film. Aquest curs es dirigeix a escriptors, cineastes, estudiants, etc.

Dimecres 22 i dijous 23 de març
El cinema de poesia

Divendres 24 i dimarts 28 de març
El cinepoema 

Dimecres 29 i dijous 30 de març
Poetes en film 

Safaa Fathy va néixer a Egipte. Es va doctorar a la Sorbona el 1993. Ha estat responsable de programes de l’International College of Philosophy (2010-2016). És poeta, cineasta i assagista. Les seves pel·lícules més recents són Mohammad Saved from the Waters i Derrida’s Elsewhere, i també realitza cinepoemes, com ara Nom à la mer i Hidden Valley. Jacques Derrida, amb qui va escriure el llibre Tourner les mots. Au bord d’un film, va prologar la seva obra Terror i Ordeal. Les seves darreres col·leccions de poemes publicades són A Name in a Bottle at the Sea i Revolution, a Wall We Cross, i seus assajos més recents són Scream, See and Believe, The Secret in the Image, On Friendship, Écrire sans tuer personne.

María Virginia Jaua és veneçolana i mexicana i va néixer a Madrid. Escriptora i editora, ha publicat la novel·la Idea de la ceniza (Periférica, 2015) i els llibres México: ensayo de un mito (Fundación Iberdrola, 2016) i El cristal se venga: textos, artículos e iluminaciones de José Luis Brea (Jumex - RM, 2014). Va realitzar l’assaig fílmic Las 3 eras a partir del llibre Las tres eras de la imagen (Akal, 2010). Actualment dirigeix la revista de crítica i anàlisi de la imatge Campo de relámpagos.

Derrida Safaa Fathy, synagogue Toledo
FATHY_1999_Ailleurs_Derrida_diacritics
lectors imatges
derrida

    Activitats relacionades