Reflexions urgents. La urbanitat en temps de la COVID-19
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Cursos i tallers

Reflexions urgents

Reflexions urgents. La urbanitat en temps de la COVID-19
Nancy Garín i Antoine Silvestre

29.07.2020


Dimecres 29 de juliol, 18 h

Curs en línia a través de Zoom

En aquesta última sessió, pensada com a debat, ens centrarem en l’actualitat marcada per l’emergència mundial de la covid-19.

El nostre enfocament sobre com les desigualtats estructurals han estat desenvolupades a través de l’espai i la urbanitat pel procés de colonització capitalista ha quedat palès clarament, si mai ha estat necessari, per la pandèmia. Volem poder usar el marc d’anàlisi establert pel curs per reflexionar sobre quina gestió política del virus s’està aplicant i sobre la manera com la mateixa idea d’urbanitat dona claus per entendre el nou paradigma que va deixant la crisi de la covid-19.

Nancy Garín (Xile, 1972) és periodista, investigadora en art i curadora independent vinculada al pensament crític, noves pedagogies, arxiu, memòria i decolonialisme. Ha estat membre del Grupo de Artistas Etcétera i La Internacional Errorista, així com del grup de recerca Península. Procesos coloniales y prácticas artísticas y curatoriales. Forma part de les plataformes de recerca i producció Equip re i Espectros de lo Urbano.

Antoine Silvestre és arquitecte i filòsof. Diplomat en Arquitectura per l’Escola Nacional Superior d’Arquitectura d’Estrasburg el 2007, va treballar com a arquitecte autònom fins al 2013. Va obtenir el Màster de Ciutadania i Drets Humans: Ètica i Política a la facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona el 2015. Des de llavors, desenvolupa investigacions sobre les relacions entre ciutat, capitalisme i urbanisme en el marc heretat del sistema-món europeu i de les democràcies liberals modernes. La seva activitat es completa amb dissenys arquitecturals, escenogràfics i de plataformes web, així com amb la conducció de tallers pedagògics i la publicació d’assaigs crítics.