moby dick

Cinema als llindars (projecció: Moby Dick)
Topografies de la discrepància urbana

21.04.2017


Divendres 21 d'abril, 19 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

La ciutat fràgil habita el revers de la ciutat planificada, hi és inherent, tot i que suposi un contrasentit. És una ciutat invisible, amorfa i fragmentada, els fragments de la qual només tenen en comú ser desagregats de la gran imatge-ciutat.

Des de la plataforma de recerca resident a La Virreina Centre de la Imatge «Topografies de la discrepància urbana», proposem una sèrie d’activitats obertes al públic en les quals es compartiran diversos apropaments sensibles a aquesta ciutat fràgil.
 

Moby Dick és una pel·lícula que és el relat d’una recerca impossible a través dels incerts paisatges de la Barcelona postindustrial. Hi apareixen i desapareixen formes de vida difícils de subjectar que ens apropen a uns personatges esmunyedissos. Personatges que mercadegen amb ferralla, roben, juguen, transiten per presons, fàbriques abandonades i fires. Personatges que disposen de prou temps per posar estones llargues davant d’una càmera estenopeica, però que no poden estar-se quiets, de manera que la seva imatge es revela sempre borrosa.

 

FITXA TÈCNICA:

Moby Dick

Espanya, 2002

DV, 95 minuts. Color

Fotografia: Laura Sigon

Muntatge: David Vericat

So: Dani Fontrodona, Natxo Ortúzar

Música: La Lidia

Mescles: Juan Sánchez “Cuti”

Ajudant de direcció: Sadrak Zmork

Script: María Fernández

Una pel·lícula de: David Fernández i Jordi Vera

moby dick
moby dick
moby dick
moby dick