brandon labell,Topografies de la discrepància urbana

Els ocells de la nit (reprenen la ciutat)
Topografies de la discrepància urbana

17.03.2017


Performance i gathering nocturn
Brandon LaBelle
Divendres 17 de març, 21 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

La ciutat fràgil habita el revers de la ciutat planificada, hi és inherent, tot i que suposi un contrasentit. És una ciutat invisible, amorfa i fragmentada, els fragments de la qual només tenen en comú ser desagregats de la gran imatge-ciutat.

Des de la plataforma de recerca resident a La Virreina Lab «Topografies de la discrepància urbana», proposem una sèrie d’activitats obertes al públic en les quals es compartiran diversos apropaments sensibles a aquesta ciutat fràgil.

La nit és una zona de cossos fràgils, d’identitats fràgils. En la foscor podem desaparèixer o refugiar-nos, trobant solidaritat a través de passions compartides —inaudites comunitats i col·lectivitats que emergeixen des de l’interior dels ombrívols territoris de la nit. La tremolosa condició de l’acció nocturna com a escena primària de la imaginació: formes creades sota l’onírica llum de la lluna, comportaments invertits, que ens condueixen a allò que és eròtic, a allò que és criminal, cap a sensibilitats i sensacions monstruoses.

Brandon LaBelle ens convida a participar d’una performance-gathering on explorar aquesta possible lògica de la nocturnitat. Mitjançant lectures, objectes, sons, llums, moviments, l’objectiu és crear un espai on l’escolta i la reunió, l’intercanvi, la companyia i la solidaritat, la conversa, constitueixin aquest lloc autònom d’una racionalitat espectral i evanescent. Durant un període de tres hores, l’espai de La Virreina Lab esdevindrà una zona de discussió, anàlisi i percepció d’aquesta possible política de la nit, que existeix en l’esdevenir performatiu del que es presenta a aquestes hores.

Activitat desenvolupada amb la col·laboració del projecte d’investigació artística Synsmaskin, de la Universitat de Bergen: http://synsmaskinen.net

Brandon LaBelle és artista, escriptor i teòric. Així mateix, és professor de Nous mitjans a la Facultat d’Art, Música i Disseny de la Universitat de Bergen.
La seva obra es relaciona amb la cultura del so, la veu i l’agençament. LaBelle desenvolupa projectes artístics i de performance de manera col·lectiva i en espais públics. Viu a Berlín i forma part del col·lectiu Errant Sound.
http://www.brandonlabelle.net/

brandon labell,Topografies de la discrepància urbana