Documental Social Participatiu

NARRATIVES PARTICIPATIVES TRANSMÈDIA
Documental Social Participatiu

22.06.2017


Jorge Caballero i Pedro Ortuño
Dijous 22 de juny, 19 h. Auditori - Espai Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Sota el títol de Narratives participatives transmèdia, la Plataforma Documental Social Participatiu (DSP) de la Virreina Centre de la Imatge proposa una nova jornada vinculada amb la seva línia de recerca sobre pràctiques participatives en l'art i en l'activisme social.

Volem analitzar com i en quina mesura les pràctiques participatives audiovisuals estan relacionades amb la utilització de nous dispositius tècnics interactius, i on els conceptes d'interactivitat i immersió amplien o desarticulen la noció més convencional de participació.

Jacobo Sucari presentarà la jornada, on comptarem amb la presència de Jorge Caballero, coordinador del Màster de Documental Creatiu de la UAB i de Pedro Ortuño, artista, investigador i professor de la Facultat de Belles Arts de Múrcia.

Jorge Caballero ens parlarà sobre els principals reptes a l'hora de dissenyar la interacció narrativa-usuari d'un projecte audiovisual. Pedro Ortuño, per la seva banda, debatrà la noció de ciutadania digital que sorgeix de l'activisme transmèdia participatiu.
 

Jorge Caballero és coordinador de Documental Expandit del Màster de Documental Creatiu, UAB. Productor i realitzador de GusanoFilms. Ha desenvolupat documentals, reconeguts en prestigiosos festivals com BAFICI, Guadalajara Tribeca, o l'Alternativa. Alguns dels seus títols són Bagatela, Nèixer i Pacient. També desenvolupa projectes interactius i transmedials com Les Fronteres o Speech Success, guanyador de la convocatòria Haiku de les televisions NFB Canadà i Art França.

Pedro Ortuño és artista i professor d'Escultura de la Universitat de Múrcia. Combina la seva labor docent, artística i de recerca amb el comissariat d'exposicions audiovisuals. Ha participat com a investigador en projectes de I+D relacionats amb les polítiques d'identitat i el cinema underground. La seva recerca qüestiona el paper dels mitjans en relació amb les identitats perifèriques.