Imágenes que resisten
Andrea Soto Calderón

2023


Aquest llibre analitza una de les categories crítiques més rellevants per examinar les relacions de poder: la genealogia. Considerada un saber de minúcies, de recuperació de memòries, de processos, de conflictes, de particularitats no tant esborrades com desateses. La pregunta que s'obre aquí és què podria ser una genealogia per la imatge? Quines són les seves potències? Quines possibilitats habilita?

 

Andrea Soto Calderón és doctora en Filosofia i professora d’Estètica i Teories de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més de la seva activitat docent, des de l’any 2017 realitza una recerca en relació amb els funcionaments de les imatges a La Virreina Centre de la Imatge, a Barcelona. Les seves línies de recerca se centren en les transformacions de l’experiència estètica a la cultura contemporània, la recerca artística, l’estudi de la imatge i els mitjans, així com la relació entre l’estètica i la política.

Entre les seves publicacions recents destaquen els llibres Le travail des images, elaborat juntament amb Jacques Rancière (Les presses du réel, 2019); La performatividad de las imágenes (Ed. Metales Pesados, 2020), i Imaginación material (Ed. Metales Pesados, 2022).

Imágenes que se resisten