Temps de plom i plata. Derives obligades
Nora Ancarola

2019


L’exposició Panòptic_ Frontera 601, de Nora Ancarola forma part d’un projecte global, «Temps de plom i plata», que es va veure parcialment al Centre d’Art Maristany i que, després de Barcelona, viatjarà a Buenos Aires, al Centro de Arte Contemporáneo del MUNTREF.

El llibre explora els substrats teòrics i les resolucions artístiques que Nora Ancarola ha desplegat en aquest projecte al voltant de qüestions com les migracions, els sistemes de control i la possibilitat d’alterar aquestes dures realitats.

Diversos autors i autores tracen línies d'anàlisi que aporten noves perspectives a les investigacions ja clàssiques sobre dispositius disciplinaris, sistemes d'exclusió social i gestió de malestars sistèmics: Laura Baigorri, Fina Birulés, Paloma G. Díaz, Jordi Font, Ester Jordana, Laura Llevadot, Laia Manonelles Moner, Frederic Montornés, Irina Mutt, Antonio Ontañón i Elsa Plaza, coordinats per Joan Maria Minguet i Batllori.

Una coedició de La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona), el Centre d’Art Maristany (Sant Cugat) i el MUNTREF (Buenos Aires).

Temps de plom i plata