Activitats / Vídeo


lectors d'imatges: la perpectiva de l'espectador. Pensar amb les imatges contemporànies
Andrea Inzerillo i Andrea Soto Calderón

27.10.2017


Andrea Inzerillo, presentació a càrrec d’Andrea Soto Calderón
 

Existeix una llarga tradició del pensament que ha assignat un lloc d’empobriment de l’experiència a les activitats que es vinculen a l’espectador i a l’espectacle, com si les imatges fossin una cosa davant la qual assumim un paper passiu: «simulacre que prenem per realitat, ídol que prenem per Déu veritable, espectacle en què ens alienem, mercaderies a les quals venem la nostra ànima». A partir de la figura de l’espectador, posant en relació textos i imatges, voldríem reflexionar sobre què significa pensar amb imatges. Com veiem les imatges? La renovació de la cinefília contemporània i la seva càrrega política potencial.

Qüestionar l’elogi ordinari a la profunditat, reivindicar les aparences. Ens interessa preguntar-nos no tant què és el que hem de veure en les imatges, o què és el que no hi veiem, sinó més aviat què fem, o què podem fer, amb les imatges que veiem. Explorar aquesta posició que estableix nous contractes entre l’espectador i allò que mira, al mateix temps que explora els seus propis límits.

En el marc de la recerca sobre Performativitat de les imatges que duem a terme a Virreina LAB, convidem Andrea Inzerillo per parlar sobre aquestes problemàtiques, en les quals ja fa un quant temps que treballem.