El districte de les Corts recupera la seva Festa Major amb tota la seva esplendor! Arriba el mes d’octubre i, després de dos anys de pandèmia, enguany la festa, organitzada pel Districte de les Corts i les comissions de festa, entitats i equipaments de les Corts, torna sense cap restricció per la covid-19, amb tretze dies de festa, més de dues-centes cinquanta activitats per a tots els gustos i edats, i més d’una trentena d’espais de festa per tot el territori.

Amb 216 anys d’història, la Festa Major de les Corts torna a omplir els carrers i places de cultura popular, música, esports, poesia, animació, comerç, convivència, gresca i xerinola. Enguany, la festa recupera els actes més tradicionals i compta amb la participació les diferents comissions de festa, entitats, associacions i equipaments.

Tradició i modernitat

L’actual festa major combina la tradició i la modernitat i permet fer un retrat molt complet de la vida cultural i associativa dels barris. La festa se celebra als diferents barris de les Corts i amb escenaris diversos, a les places carrers i equipaments. Així, les places de Can Rosés, de la Concòrdia i de Comas són el cor de l’antic nucli i formen l’eix on es du a terme una part de la festa al barri de les Corts, juntament amb altres espais, com ara la plaça Sòl de Baix i la plaça de les Corts, entre altres. També hi són partícips els barris de La Maternitat i Sant Ramon, on destaquen els escenaris al carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicenç, la Gran Via de Carles III i el carrer de Cardenal Reig i a Pedralbes, la plaça del Mirall de Pedralbes. Entre els actes més rellevants, hi ha el Toc d’inici, el pregó de Festa Major, el matí de festa major amb el ball de l’Àliga de la ciutat i els gegants, el correfoc unitari, la diada castellera, la música i concerts per a tots els gustos, el foc i els tabals, el concert líric i el castell de focs o l’homenatge a les entitats i la proclamació del Cortsenc i Cortsenca d’Honor 2022. Tornen els castellers, el comerç, els gegants, les sardanes, les puntaires, els concerts i moltíssimes activitats més.

Gairebé una vuitantena d’entitats, les comissions de festes, el veïnat, els equipaments culturals i esportius, el teixit comercial i el Districte de les Corts han fet possible que novament, i des de fa més de dos segles, la Festa Major de les Corts sigui una realitat. També, els patrocinadors de la festa: El Corte Inglés, l'Illa Diagonal i el RACC.

Però la festa també arriba amb novetats!!! Dins la tasca del Districte per combatre la soledat no volguda, enguany es farà un concert a càrrec del grup musical “La Quinta Cuerda”, un grup originari del barri de les Corts. En aquest escenari, l’Òscar León, dissenyador de moda i veí del barri, farà una presentació de la seva creació artística “Contra la Soledat a les Corts. Reconnectem”. A més, entitats com la Fundació Suñol proposen diverses activitats i també es podrà conèixer el nou projecte del barri de La Maternitat i Sant Ramon, el VilaVeïna. El veïnat també podrà conèixer el projecte “Ludoteca digital i accessible per a tothom”, que ha permès fer la ludoteca Guitard més accessible.

Finalment, i com ja és tradicional, el programa de la festa inclou activitats inclusives per afavorir la participació de persones amb mobilitat reduïda i amb diversitat funcional. A més, el programa imprès de la festa està adaptat, com en edicions anteriors, a les persones amb discapacitat visual, amb un codi que enllaça a unes locucions que llegeixen tota la informació. També s’ofereixen nombroses activitats amb mesures d’accessibilitat com la interpretació en llengua de signes, audiodescripció o subtitulació.

I com sempre, les Corts vol gaudir d’una festa major sense violència, racisme, masclisme ni cap agressió. Per això, la festa comptarà amb punts liles i itineraris d’acompanyament a les sortides dels concerts. També es torna a fer un treball de sensibilització per al consum responsable d’alcohol.

Notícies

Èxit de participació en la Festa Major de les Corts 2023

10/10/2023 - 12:49

El veïnat ha sortit al carrer durant deu dies per participar a les activitats, actes, concerts i propostes de la festa major.

Imma Garsaball i Lluís Sanglas, proclamats Cortsenca i Cortsenc d'Honor 2023

06/10/2023 - 07:48

L'acte, celebrat al jardí del Centre Cívic Can Deu, també va homenatjar a cinc entitats que feien anys.

Reviu el primer cap de setmana de la Festa Major de les Corts 2023

03/10/2023 - 08:47

Tradició i cultura, música i teatre, el pregó, el Toc d'inici o el Matí de festa major. Reviu el primer cap de setmana!

Destacats

Cercador d'activitats