Les Corts se suma al 25N: Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

17/11/2020 - 14:59

Un any més l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de les Corts commemoren el dia 25 de novembre, declarat per l’ONU des del 1999 com a Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

Un any més l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de les Corts commemoren el dia 25 de novembre, declarat per l’ONU des del 1999 com a Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Aquest any el lema és ‘Barcelona antimasclista’.

El 25 de novembre és el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Per això, entitats i equipaments de les Corts han organitzat prop d’una desena d’activitats. Enguany bona part de les activitats es faran exclusivament a través d’internet, atesa la situació de crisi sanitària per la covid-19. Consulta el programa!

Del 17 de novembre al 17 de desembre

Exposició: “La força de la dona”
A càrrec de Josep M. Alabart

L’artista ens convida a veure a través d’una mirada penetrant, la seguretat i l’apoderament d’elles, les protagonistes de l’exposició.

Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts (Dolors Masferrer i Bosch, 33-35)

Dilluns 23 de novembre, de 18 a 20 h

Taller: “Tastet d’autoestima. Recrea’t”
A càrrec d’Esther Cáceres

Aquest taller pretén crear un espai on les dones puguin redescobrir el propi potencial i el puguin expressar a través del moviment, l’expressió, la presa de consciència, i que el puguin oferir a si mateixes i al món. Això afavorirà el benestar, la salut emocional, física i relacional, i potenciarà els propis recursos, habilitats i competències.

Activitat virtual. Inscripció prèvia al correu electrònic b.barcelona.mab@diba.cat, al telèfon 932 221 198 o presencialment a la Biblioteca Montserrat Abelló (Comtes de Bell-lloc, 192).

Dimecres 25 de novembre

De 18 a 22 h
Il·luminació de color lila sobre la façana de la seu del Districte amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones (pl. Comas, 18)

A les 20 h
Conferència: “L’iceberg de les violències masclistes”
A càrrec de Mónica Timón, de Pandora Psicologia.

Activitat virtual, a través del web del Centre Cívic Can Deu 

Manifest conjunt pel 25 de novembre, de Cortsenques Dissidents amb la Taula de dones de les Corts. Veure vídeo. 

Divendres 27 de novembre

De 10 a 12.30 h
Jornada sobre violència masclista en temps de pandèmia
Ponència a càrrec de Sònia Ruiz García, Directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps, Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

Projecció d’un vídeo amb la lectura del manifest per membres de la Taula de Dones.

Activitat virtual a través de Zoom

Ho organitza: Circuit Barcelona contra la Violència Masclista (les Corts) i Taula de Dones de les Corts.

A les 18.30 h
Conferència: “El feminisme com a superpoder”

A càrrec de M. Rosa Aparicio, tècnica d’educació, experta en didàctica del còmic, i amant del gènere.

Partint de l’estrena de la pel·lícula Wonder Woman, l’any 2017, s’analitza la creació del personatge de còmic, l’any 1941, aportant dades del seu creador, de les vinculacions amb els moviments feministes americans de l’època i dels diversos autors que la van dibuixar i en van crear guions. També s’aporten dades de les superheroïnes que la van precedir i de les successores, tant en els còmics com en el cinema. El crític de còmic Quim Pérez oferirà una breu introducció sobre els còmics de superheroïsme.

Activitat virtual a través del web de la Biblioteca Montserrat Abelló

Dimecres 9 de desembre, a les 18 h

Taller d’expressió: “Receptes per a la felicitat”
A càrrec de Marta R. Peribáñez

Taller vivencial per reconèixer les emocions desagradables i buscar estratègies per transformar-les en emocions agradables.

Activitat virtual a través del web de la Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras