El projecte Radars, més visible a les Corts

03/05/2017 - 14:52

Els voluntaris del projecte surten al carrer per explicar la seva feina, conscienciar al veïnat, donar a conèixer el projecte i animar als interessats a fer-se voluntaris.

Els voluntaris del projecte, una iniciativa per ajudar a les persones grans que viuen o es senten soles, surten al carrer per explicar la seva feina, conscienciar al veïnat, donar a conèixer el projecte i animar als interessats a fer-se voluntaris. Al districte de les Corts hi ha dos Radars, un pel barri de les Corts i un pel barri de Maternitat i Sant Ramon.

Així, el projecte va estar present amb estands informatius dins dels actes de la Festa Major, en el barri de les Corts  a la Plaça Comas, a la fira de Sant Jordi Medieval al barri de la Maternitat i Sant Ramon, així com a la Festa de la Primavera del carrer Benavent. Els voluntaris informaven sobre els principals objectius de la iniciativa, que pretén ajudar i facilitar que les persones grans puguin continuar vivint a la seva llar, i garantir-ne el seu benestar amb la complicitat del seu entorn. La prioritat és reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social i pal·liar la solitud no volguda.

A partir del 22 de maig, i durant la Setmana de la Gent Gran, també es farà difusió d’aquest projecte comunitari en la qual hi participen veïns, veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis vinculats als barris.

D’altra banda, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, on amb gairebé 24.000 habitants, 2.800 són persones grans de més de 75 anys, el projecte Radars realitza, també, activitats pels usuaris, a banda de les accions de difusió.

T’agradaria ser voluntari/a del projecte Radars del barri de les Corts? 

El projecte busca nous voluntaris/es per ampliar la xarxa Radars. Al barri de les Corts, dels seus 46.000 habitants té 5.700 persones més grans de 75 anys, i precisa mes voluntaris per la difusió del projecte, pel seguiment personalitzat telefònic a gent gran que passa sola moltes hores del dia i per l’organització d’activitats i accions per a ells. La dedicació va en funció del temps lliure de cada voluntari, les tasques es concreten i estan sempre acompanyades del suport tècnic dels professionals del Centre de Serveis Socials

Per a més informació, o per inscriure’t com a voluntari/a, cal contactar al csslescorts@bcn.cat (les Corts) o radarsgentgran@bcn.cat (Maternitat i Sant Ramon) o passar pel Centre de Serveis Socials Les Corts (C/ Can Bruixa 7-11).