Diversos edificis de les Corts participen al 48h Open House BCN

16/10/2020 - 13:06

Una manera diferent de descobrir el barri i el districte del 15 d’octubre al 15 de novembre. Un festival d’arquitectura que permet descobrir de forma gratuïta els edificis més singulars de Barcelona. 

Del 15 d’octubre al 15 de novembre se celebra a la ciutat una nova edició del 48h Open House Barcelona, el festival d’arquitectura que permet descobrir de forma gratuïta els edificis més singulars de Barcelona. 

En aquesta onzena edició, la programació del festival gira entorn el lema “La ciutat saludable” i s’ha agrupat en zones que es poden recórrer a peu amb una distància màxima de 15 minuts. Amb més de 200 activitats presencials i virtuals115 edificis visitables a Barcelona i més de 46 visites virtuals, el 48h Open House s’imposa un any més com una cita ineludible per a aquesta tardor.

A més, el 48h Open House s’adapta a la pandèmia de la covid-19 i, a banda de les visites presencials els dies 24 i 25 d’octubre, també organitza activitats virtuals i visites guiades amb podcasts. Tot el contingut digital de les visites (podcasts, vídeos, fotografies…) estarà disponible al web de l’associació fins a finals d’any.

A les Corts es podrà visitar (consulta horaris i dies al programa):

  • Pavellons d’accés al lycée français
  • Pavellons Güell
  • Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
  • Itinerari lliure per la Finca Güell

El paper de l’arquitectura en la transformació de la societat

Els edificis que es poden visitar en aquesta edició es troben classificats en 3 seccions diferenciades les quals destaquen el paper que juga l’arquitectura en la construcció de societats més sostenibles, equitatives i responsables socialment.

En primer lloc, la secció Open social, la ciutat de les persones, presenta l’arquitectura que treballa per la inclusió social. Per una banda, el models arquitectònics pensats per a persones i col·lectius de risc i per l’altra, els projectes ideats i promoguts per l’acció ciutadana i la xarxa veïnal.

En segon lloc, la secció Open infraestructuresla ciutat barri, en la que es mostren les obres arquitectòniques i les decisions preses per millorar la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Finalment, la secció Open green, la ciutat mediterrània, en la que es podran visitar edificis que han allargat la seva vida útil, fan un ús eficient de l’energia o bé utilitzen energies renovables.

Consulteu tota la programació aquí