Brush i Infumables s'alcen amb els premis del públic del Festival Brot 2019

29/05/2019 - 12:53

Cultura. El festival premia, a més, les finalistes amb el guardó del jurat, un vídeo de la seva actuació i hores en bucs d'assaig (en el cas de la categoria Brot). Restarà per anunciar qui serà triat per participar en actes musicals de referència a Barcelona.

Joves -músics i assistents- van protagonitzar les vibrants finals del 9è Festival Brot. Després d’una trentena de concerts, el certamen s’acomiadava fins a la propera, amb Brush alçant-se amb el premi del públic de la gran final, i Infumables, amb el corresponent reconeixement en la categoria ‘”Embrió”.

Quedarà només per resoldre quines seran les bandes finalistes que participaran a les Festes de La Mercè, la Lali Jove i el Primavera als Barris, seguint els criteris indicats a les bases del Brot.

Els seus noms es publicaran arribat el moment en aquest web, i a través del Twitter, l’Instagram i el butlletí del Departament de Joventut, coorganitzador de la iniciativa.

Si ja ets seguidor/a de la música del Brot, no deixis d’escoltar les col·laboracions radiofòniques que el festival ha realitzat enguany:

 

El festival de música jove de Barcelona, amb el talent emergent

Divendres 24 de maig, va tenir lloc a l’Espai Jove La Bàscula la final de l’“Embrió”, la secció més jove del Festival Brot.

Destinada a solistes i grups musicals formats per adolescents d’entre 14 i 18 anys, va comptar amb un públic entregat, i sobre l’escenari amb Overload,InfumablesOne VoiceCleanstring i Cubiks.

Durant més de tres hores, els diferents grups van fer gaudir els i les assistents amb versions pròpies i covers.

Finalment, la banda Infumables va guanyar el premi del públic, dotat amb 150€. Els 750€ del premi del jurat es repartiran de forma igualitària entre tots els grups finalistes. A més a més, totes les bandes obtindran un vídeo editat d’una de les cançons interpretades a la final.

 

Una nit, en què la passió per la música va ser l’eix i el motor

Els concerts de la final de l'”Embrió” van ser l’avantsala de la gran final del Festival Brot per a grups i solistes d’entre 18 i 25 anys, que es va celebrar l’endemà, dissabte 25 de maig, a l’Espai Jove Boca Nord.

La benvinguda va estar a càrrec de Miquel Àngel Essomba, Comissionat d’Educació, d’Infància i Joventut, i dels presentadors Carles i Mar de Boca Ràdio 90.1FM.

De les 47 inscripcions rebudes a concurs, per primera vegada, van poder-hi participar artistes solistes. En total, ho van intentar 13, de les quals, una d’elles, DASA, va arribar a la final amb la seva proposta íntima, conjuntament amb quatre finalistes més: Blau Cubarsi & BrothersBrush, El Batalla RedFall Haze. Les finalistes que formen la banda femenina Joina, van ser les grans absents per malaltia.

Els i les participants van omplir la sala amb una gran varietat d’estils musicals que anaven des del rock i el pop, passant pel reggae, el flamenc fusió i el heavy.

Finalment, Brush van ser els guanyadors dels 300€ del premi del públic, en una votació en la qual van participar més de 200 assistents.

Els 1.800€ del premi del jurat es repartiran de forma igualitària entre tots els i les finalistes. A més a més, els finalistes del Brot obtindran 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i un vídeo amb la filmació i edició d’una de les cançons interpretades a la final.