Consulta les novetats del pla "L'Escola fa esport a la ciutat"

04/09/2019 - 17:21

Esport escolar. Un any més, seguim promovent l’esport com un magnífic vehicle per a l’enriquiment personal i la transmissió de valors i per això col·laboremamb els centres educatius per fomentar l'esport escolar per a tots els infants.

Entre moltes d’altres coses, l’esport ajuda a la cohesió social i a la lluita contra l’exclusió; ensenya el sentit de l’esforç personal i l’esperit de superació per assolir reptes; saber guanyar i acceptar les derrotes, la companyonia o cedir protagonisme en favor del grup. Per tot això, l’activitat esportiva esdevé imprescindible en la formació de l’individu des de ben aviat, i l’ensenyament de l’esport i dels seus valors han d’estar estretament vinculats als plans de formació del col·lectiu d’infants i adolescents de qualsevol comunitat.

Pel que fa a les activitat relacionades dins de l’horari lectiu, hi trobem algunes novetats i canvis del pla pel curs 2019-2020. Us les mostrem:

Beisbol  El Programa es realitzarà del 3 al 5 de març de 2020 amb el Club de Beisbol Barcelona o el Club de Beisbol Barcino. L’activitat final sempre al Camp Municipal de Beisbol – Pérez de Rozas.

Bàdminton – El Programa serà per l’alumnat de 5è de primària. Combinarà l’assistència a l’esdeveniment Barcelona World Tour de Bàdminton amb la realització d’activitats lúdico esportives al CEM Olímpics Vall d’Hebrón.

Cavall i esport – El Programa s’adreça a infants de P4, P5, 1r de primària i educació especial. Es farà els dimecres, de novembre a juny, per grup de 25 nens i nenes al Reial Club de Polo de Barcelona.

Criquet – El Programa, després de la prova pilot del curs passat, s’estableix per a 4t de primària i 3r de secundària, trobades finals al CEM La Mar Bella. Tindrà lloc del 5 de febrer i 13 de maig de 2020.

Curses d’orientació – El canvi d’espai realitzat el curs passat com a prova al Parc del Fòrum es mantindrà aquest curs i se celebrarà del 30 de març al 2 d’abril de 2020.

Escacs – A partir d’aquest curs:

  • 4t de Primària: el professorat del centre realitzarà les 10 sessions d’aprenentatge dels escacs amb el seu alumnat. Les sessions estaran pautades per la Federació Catalana d’Escacs i el professorat comptarà amb una tutorització online.
  • 5è de Primària: un tècnic realitzarà 6 sessions amb l’alumnat a l’escola i el professorat del centre realitzarà les altres 4 sessions.
  • Trobada final: només hi assistirà l’alumnat de 5è de primària com a tancament del treball durant dos cursos.

Esports de Mar – A partir d’aquest curs hi haurà un canvi de l’ordre de l’edat per a cadascuna de les modalitats de Rem i Surf. El canvi serà progressiu durant dos anys.

Esports de roda petita – A partir d’aquest curs les modalitats de roller es desvinculen dels BWRG però queden lligades a grans esdeveniments esportius de ciutat com ImaginExtrem Barcelona i el Roda Barcelona.

Percussió corporal – Després de dues edicions del programa es planegen diferents canvis com una realització d’una visita dels especialistes de Percussió Corporal al centre educatiu de suport a l’alumnat i al professorat i un espai interior per la trobada final que asseguri una bona sonoritat.

Pilota basca – Després de dues edicions, es va consolidant en l’excel·lent instal·lació esportiva Olímpics Vall d’Hebrón. Els Centres Educatius que no disposin d’espai adequat per a treballar aquestes modalitats que precisen de parets altres, es mirarà de poder-los oferir assistir un dia a una de les pistes de pilota basca de la ciutat per treballar amb el material de préstec amb professorat del centre.

Tennis platja – El Programa es realitzarà conjuntament amb una de les entitats de la ciutat, en dos espais diferents. O bé amb l’Associació de Beach Tennis Catalunya a la platja de la Mar Bella o amb el Club Beach Tennis Barcelona a la platja del Bogatell.

Reptes saludables – El Programa, iniciat el curs passat amb molt bona valoració general, tindrà petits canvis en la trobada final ja que hi haurà un presentador que marcarà el contingut i el fil conductor, es plantejaran jocs cooperatius que serviran per aconseguir reptes en grup i la sessió tindrà un final musical i festiu.

Tamborí – El Programa, molt consolidat, canviarà l’emplaçament de l’activitat final al CEM Pau Negre com en edicions passades, enlloc del CEM La Mar Bella on s’ha celebrat els últims anys.

Waterpolo – Ja nedo – El Programa de Waterpolo presenta certes dificultats pel que suposa pels centres educatius anar durant tres sessions en setmanes consecutives a la piscina, amb alumnat de 1r a 3r de primària. La nova proposta és, de forma pilot, que les piscines que ofereixen el Programa Ja Nedo i compten amb Club de Waterpolo, aquest any introduiran activitats de waterpolo cap a final del curs. Dedicaran les quatre últimes sessions a realitzar les sessions dissenyades pels tècnics de Waterpolo de la Federació Catalana de Natació, amb activitats lúdiques amb material de flotació.

Un cop explicat el nou pla per aquest curs que just comença, cal remarcar, un any més, que tots plegats avancem cap a un model cooperatiu amb el focus en l’esport escolar i de base com a element central i clau en l’esport de la ciutat!