Creant conjuntament als murs del districte

30/01/2019 - 09:12

El projecte de creació artística comunitària "Murs per la inclusió" promou la creació compartida entre persones amb trastorn mental i artistes professionals.

Un mur gris i tedi com a escenari. Un conjunt de mans i pinzells plens de colors com a protagonistes. Tot plegat conforma el projecte de creació artística comunitària "Murs per la inclusió", que promou la creació compartida entre persones amb trastorn mental i artistes professionals de Rebobinart.

La idea de pintar un mur del districte sorgeix durant la Festa Major de les Corts 2018. Una oportunitat per realitzar una acció participativa oberta a tota la ciutadania en un espai urbà del territori, amb la col·laboració dels usuaris i usuàries del CHM Salut Mental de les Corts i els artistes de Rebobinart.

Una activitat artística, inclusiva i que serveix, alhora, per conscienciar i lluitar contra l’estigma que pateixen les persones amb trastorn mental. Malauradament la climatologia va impedir que es pogués completar el mur, que finalment es va acabar aquest mes de gener, amb la participació d’usuaris/es de la Llar Residència, del Club Social i del Servei de Rehabilitació Comunitària de les Corts.

#ArtCom

El projecte sorgeix del Programa #ArtCom (Programa de Creació Artística en la Comunitat), impulsat a partir del 2018 amb l’objectiu de “promoure la participació de persones amb trastorn mental a activitats artístiques comunitàries”, per tal de potenciar la realització d’activitats amb contingut artístic i creatiu, ja sigui en propostes pròpies del Grup CHM Salut Mental, o propostes que ofereix la pròpia comunitat, siguin aquestes adreçades a persones amb trastorn mental o a tota la població en general.