Descobreix les Corts a vista de dron

16/02/2024 - 20:26

El Districte les Corts ha elaborat quatre produccions audiovisuals fetes amb drons per mostrar el patrimoni històric, artístic i arquitectònic dels tres barris del districte. Aquests vídeos, finançats amb la taxa turística, volen donar a conèixer els principals punts d’interès i els espais més emblemàtics del territori.

L’objectiu és que tant els veïns i veïnes del districte, els de la ciutat, així com les persones visitants que vinguin a Barcelona, coneguin el patrimoni de les Corts, alhora que es promou la descentralització turística i la dinamització dels barris.

En aquest sentit, s’han produït quatre vídeos: un vídeo general que mostra vint-i-cinc punts d’interès del districte, i tres càpsules, una per cadascun dels barris (les Corts, La Maternitat i Sant Ramon i Pedralbes) seguint els punts d’interès esmentats a les rutes d’interès turístic existents. Els vídeos tenen una veu en off amb informació del districte i els seus barris en català, i estan subtitulats en català, castellà i anglès.

El projecte

El vídeo principal mostra un recorregut per tot el districte, entrant des del pulmó verd de la ciutat, Collserola, i passant pel Monestir de Pedralbes, els Pavellons Güell, la Torre Rodona, el recinte de la Maternitat, el Palau Reial, la Seu del Districte, Cristalleries Planell, la biblioteca Montserrat Abelló o el passatge Tubella, entre altres.

A la càpsula del barri de les Corts, descobrirem el nucli antic d’aquest territori, que limita a l’oest per la gran via de Carles III; al sud per l’avinguda de Madrid, el carrer Berlín i l’avinguda de Josep Tarradellas, i al nord per l’avinguda Diagonal i l’avinguda de Sarrià. Un territori que conserva antigues fàbriques ara reconvertides en equipaments municipals, com la biblioteca Montserrat Abelló o les Cristalleries Planell, i que ho combina amb la vida a les seves places, com la Concòrdia o la plaça Comas, on s’alça la Seu del Districte. També coneixerem el passatge Tubella, les torres Trade o la masia de Can Rosés, ara en reforma per acollir una nova escola bressol municipal.

Per la seva banda, el vídeo del barri de La Maternitat i Sant Ramon ens endinsa en un territori que combina els seus orígens rurals, amb zones de masos, conreus de secà i hortes, amb construccions d’estil modernista, com el perímetre dels Pavellons Güell o el cementiri de les Corts, i els grans equipaments i instal·lacions educatives i tecnològiques. Descobrirem els grans jardins que donen nom a una part del barri, i que albergaven l’antiga Casa de la Maternitat i els Expòsits, i coneixerem també l’església que porta el nom de l’altra part del barri.

Finalment, la càpsula dedicada al barri de Pedralbes ens dona a conèixer aquest territori del nord del districte, amb una forta presència de centres escolars i universitaris de prestigi i amb unes extenses zones verdes que fan del barri una zona agradable per passejar i fugir de l’enrenou urbà. Durant molts segles, el monestir va ser el veritable centre neuràlgic d’aquesta zona, a més d’un punt central de la política i la societat tant de la ciutat com del país, amb un valor artístic i arquitectònic inqüestionable.

DESCOBREIX LES CORTS:

DESCUBRE LES CORTS

DISCOVER LES CORTS