El Born acull una diada dedicada al bestiari barceloní, prèvia a la Mercè

06/09/2021 - 21:55

El dissabte 18 de setembre el Born acull la primera Fira del Bestiari, una jornada de jocs tradicionals i la Passejada de Bèsties.

El dissabte 18 de setembre serà un dia especial per les colles de bestiari festiu de la ciutat ja que s’ha organitzat la jornada ‘Lúdicament bestial’, que tindrà lloc a la plaça Comercial d’11 a 14 h i de 16 a 19 h amb jocs tradicionals i la primera Fira de Colles de Bestiari.

El projecte ‘Gamificació en el context de la festa’ és una proposta de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya que ha rebut una Beca Premi Ciutat de Barcelona 2020. La iniciativa pretén fer una jornada dedicada als jocs tradicionals gràcies a la col·laboració amb la Federació Catalana del Joc Tradicional. A més, hi haurà un carnet per als participants, on es marcarà el nombre de jocs realitzats, i es podrà aconseguir una baldufa de regal.

L’espai es dividirà en diversos ambients:

  • Espai Debat, amb intèrpret en llengua de signes.
    • De 12 a 13.15 h. Taula rodona sobre festes singulars, dinamitzada per Amadeu Carbó.
    • 13.20 h. Presentació del projecte d’escaneig en 3D i escaneig en directe d’una figura.
    • De 17 a 19 h. Cantada de quinto i cantada de catxo.
  • Jocs singulars convidats: la cursa de dolls de Cadaqués, l’aixecada de càntirs d’Argentona, la cursa de cresols i pedres de Prat de Comte i la Cucanya de la plaça Nova de Barcelona.
  • Jocs de carrer i sortija: bèlit, bitlles, rutlles, baldufes, io-io, caçaboles, pilota, jocs de punteria, cursa de xapes, guixos i barrca, jocs de taula…
  • Jocs de festa, que potencien els elements que configuren les festes: Joc de festa de Can Galta, jocs de Badalona, Ludifamílies de la companyia de jocs l’Anònima, el Joc de la Patum i el Joc dels Bastoners.

Aquest dia també hi haurà una xerrada sobre el projecte de Bestiari 3D i la jornada acabarà cap a les 20 h amb la Passejada de Bèsties. 

Les bèsties barcelonines formaran part, un any més, de la Mostra de Dracs i Bèsties, mentre fan temps tot esperant la festa major. Enguany tornaran a ser al Born Centre de Cultura i Memòria, del 7 al 26 de setembre (excepte el 24), de dimarts a divendres de 15 a 21 h i els caps de setmana i festius de 10 h a 20 h (dilluns tancat).

A l’exposició s’hi afegiran activitats paral·leles com la visita guiada nocturna a l’exposició, que estarà teatralitzada i es durà a terme el dijous 16, amb reserva prèvia. També

A més, del 7 al 26 de setembre també es podrà visitar al Born CCM una decoració floral de la Casa dels Oficis amb motiu dels 150 anys de la Mercè i l’exposició dels 25 anys dels Gegants del Casc Antic.