El comerç de proximitat de les Corts s’adapta a la situació de la Covid-19

30/03/2020 - 11:03

Consulta els comerços dels diferents eixos comercials del districte que podràs trobar oberts en aquest periode d’estat d’alarma, i en quins horaris.

En un moment com el que estem vivint, el comerç de proximitat segueix actiu i s’adapta a la situació per oferir els seus productes i serveis al veïnat de les Corts. Consulta els comerços dels diferents eixos comercials del districte que podràs trobar oberts en aquest periode d’estat d’alarma, i en quins horaris.

Des de l’aplicació de l’estat d’alarma per contenir el contagi del virus de la Covid-19, només resten oberts els establiments de productes bàsics com l’alimentació, la neteja o la higiene. En aquesta situación, el comerç de proximitat, botigues de barri i el mercat del districte, segueixen al costat de la ciutadania per oferir els seus serveis a la comunitat. Consulta quins comerços trobaràs oberts al districte de les Corts per tal de poder organitzar i gestionar millor les teves compres.

Mercat de les Corts

Els mercats de Barcelona, també el Mercat de les Corts, es mantenen oberts i continuen oferint el seu servei a la ciutadania. Els clients i clientes hauran de seguir les mesures preventives per la Covid19 decretades per les autoritats sanitàries.

El Mercat de les Corts, això sí, ha modificat el seu horari durant aquests dies de confinament:

  • De dilluns a dijous, de 8 a 14 h.
  • Divendres i dissabtes, de 8 a 15 h.

A més, s’ha activat una iniciativa solidària: el Mercat ofereix el servei a domicili per a persones grans o vulnerables. Consulta tota la informació al web del Mercat. 

Associació de comerciants El Mirall de Pedralbes

L’associació ha publicat al seu Instagram el llistat dels seus vuit comerços que segueixen oberts, en quin horari els podeu trobar i els telèfons del servei a domicili d’aquells comerços que ho ofereixen.

Eix comercial Sants-Les Corts

L’Eix Sants-Les Corts canalitza tota la informació sobre els comerços i horaris via xarxes i una pàgina web que està actualitzada diàriament i on es poden trobar les botigues, serveis i horaris que ofereix aquest eix, així com altres informacions com comunicats, tutorials o notícies d’interés relacionades amb el comerç i la Covid-19.

A més, demanen col·laboració per a facilitar mascaretes als establiments d’alimentació i serveis bàsics que s’han quedat sense.

Associació de comerciants Les Corts Comerç 08028

A la pàgina web de l’associació es pot trobar tota la informació actualitzada de mesures i ajuts econòmics per a la ciutadania, entitats i autònoms que s’han anat facilitant. També en consta la relació de tots els establiments oberts i seus horaris i altres serveis que ofereixen com comandes via whattsapp o servei a domicili. A més, alguns dels associats ofereixen als seus webs i xarxes socials assessorament telemàtic i entreteniment a casa, com sessions d’entrenament online, classes d’anglés, o jocs.

Associació de comerciants i empresaris El Cor de les Corts

El web de l’associació ofereix información actualitzada sobre les mesures de prevenció, l’ajornament de tributs, i información sobre els diversos comerços oberts.

A més, han endegat una acció social dels associats per atendre a la gent gran sense recursos per part d’un col·lectiu sense ànim de lucre, realitzant visites, amb les corresponents mesures de seguretat, a gent gran sense capacitat d’atenció d’altres entitats per copsar les seves necessitats bàsiques.

També es confeccionen mascaretes d’ús sanitari, partint de patrons confeccionats per professionals, que són repartides als centres d’atenció primària i residències per a gent gran, mitjançant una flota de taxistes de Barcelona voluntaris.