El Corpus de Barcelona celebrarà els 700 anys amb una programació virtual

28/05/2020 - 10:23

Aquest no serà un Corpus com els dels darrers anys. El Coronavirus farà que totes les activitats siguin telemàtiques. Per això, la festa d’enguany s’ha programat a les xarxes, amb un format nou que s’ha batejat com a TV Corpus de Butxaca. Es tracta d’un conjunt de programes amb un format televisiu que s’aniran penjant al canal de Youtube de Cultura Popular Barcelona fins al dia 14. Hi haurà càpsules amb curiositats, entrevistes, taules rodones i presentacions que tractaran de temes tan diferents com els tocs de campanes, l’Ou com balla, el Seguici Popular o el Corpus del Baró de Maldà.

A més, aquest any estarà marcat pels inicis de les celebracions dels 700 anys del Corpus a Barcelona. En aquest sentit, la programació s’ha treballat conjuntament amb els altres organitzadors habituals de la festivitat: la Catedral i la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella.

A banda dels vídeos, hi ha altres activitats destacables com l’exposició virtual ‘Corpus a Barcelona’, on s’explica d’una manera entretinguda la importància de les celebracions a la ciutat i com van anar sorgint els diferents elements festius: bestiari, gegants, balls tradicionals, castellers… Amb les il·lustracions de la història del Corpus de Barcelona s’ha creat ‘El Joc del Corpus de Barcelona’, que convidarà a les famílies a fer-se la seva pròpia cercavila des de casa amb els retallables dels elements del Seguici Popular.

El dilluns 1 de juny, dilluns de la Segona Pasqua, ja es podrà consultar la pàgina web del Corpus 2020 a barcelona.cat/corpus. A les 18.30 h s’emetrà el primer vídeo del nou format TV Corpus de Butxaca, una explicació del nou ‘Joc del Corpus de Barcelona’, a càrrec de Josep Fornés.

El dijous 4 de juny es presentarà virtualment la programació del Corpus 2020 i algunes de les activitats dels 700 anys, celebració que s’allargarà fins a finals de l’any 2021. També es presentarà el logotip dels 700 anys del Corpus i la classificació de la festa al Catàleg de Patrimoni Festiu de la Generalitat de Catalunya, que és el primer pas per a declarar-la Festa Patrimonial d’Interès Nacional. L’acte comptarà amb representants de la Generalitat, l’Ajuntament, la Catedral i la Federació.

Tot i que els dies previs ja hi haurà algunes activitats, entre l’11 i el 14 de juny és quan tindrà lloc el gruix de programació.