El Districte informa de les actuacions per fer front a la crisi de la Covid-19

22/05/2020 - 11:00

El govern de les Corts actualitza la informació sobre les actuacions per fer front a la crisi del coronavirus i les primeres accions de desconfinament a data 20 de maig.

Aquest document informa de les accions dutes a  terme a la ciutat i al districte, i també incorpora la informació sobre l’estat d’alguns serveis i iniciatives del nostre territori. A més, s’informa de les accions que s’estan realitzant en les fases de desconfinament a través del Pla de Restabliment de Serveis del Districte.

Consulta a l’INFORME els equipaments que segueixen tancats, els plans d’activitat que s’estan duent a terme i com s’han adaptat els diferents centres cívics, ludoteques i equipaments a les necessitats del moment.

El document també recull, entre d’altres, la reobertura dels horts comunitaris i els parcs del districte, i el canvi d’horari al parc de Cervantes (que obre a les 8 del matí en comptes de a les 10 h). Podeu consultar, també, els serveis que segueixen actius (Àpats en companyia, Mercat de les Corts, ajut a domicili, Centre de Serveis Socials, CAPS, projecte Radars, alberg Pere Tarrés i Ateneu de Fabricació digital), les obres aturades, la tasca de Guàrdia Urbana i l’increment dels serveis de neteja del districte, o l’estat de les residències de gent gran, entre d’altres. També s’informa de la nova campanya per reincentivar el comerç local i de proximitat al districte, a la que s’han sumat les cinc associacions i eixos comercials del territori.

#Desdecasa

Per acompanyar la població i donar-hi suport, segueixen actives moltes iniciatives municipals i comunitàries de caràcter hiperlocal que són recollides de forma participativa a la plataforma Barcelona des de Casa. El web Estimat Diari permet a nens i nenes explicar-hi com viuen aquests dies de confinament. La campanya “Barcelona es mou dins de casa” recull set actuacions diferents per promoure l’activitat física a la llar. També s’han habilitat diversos telèfons de suport psicològic i emocional, especialitzats i per a la població en general que ho necessiti.