El futbol és el protagonista de la V edició de 'Les Corts Escenari Literari'

02/05/2019 - 12:38

Del 30 de maig al 2 de juny, Les Corts Escenari literari s'endinsa en el món del futbol, el leitmotiv d'aquest any.

Del 30 de maig al 2 de juny, les Corts rebrà una golejada de lletres, música i futbol. Un any més, i ja per cinquè consecutiu, Les Corts Escenari literari es consolida al districte amb gairebé una desena d’activitats que giren al voltant de la narrativa i la literatura en el món de l’esport i el futbol. Un festival organitzat pel Districte de les Corts i amb el periodista Albert Lladó com a Comissari.

El programa ha estat creat per a tots els públics amb la voluntat d’apropar la cultura i la literatura a tothom. Totes les activitats programades són de lliure accés i gratuïtes, i es desenvolupen en equipaments del districte.

Aquest 2019, a més, les activitats giren entorn al concepte de la literatura i el futbol, en un districte fortament vinculat a aquest esport, amb l’antic camp de les Corts i l’actual Camp Nou com a un dels gran atractius turístics, esportius i socials.

T’animem a seguir tota la informació i a compartir-la amb el hashtag #LCescenariliterari

Aquesta és la programació:

Dijous, 30 de maig

Futbol Club de Lectura
18.30 h – Biblioteca Montserrat Abelló

Alfonso Morillas ens explica per què a futbol també s’hi pot jugar llegint. L’historiador de l’art ens ofereix una repassada dels títols principals, de tots els gèneres i per a totes les edats, que avui podem trobar en una llibreria.
Ho presenta: Anna Ballbona

Divendres, 31 de maig

En què pensem quan pensem en futbol
18 h – Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

L’escriptor Milo J. Krmpotic, traductor de l’assaig de Simon Critchley, dialoga amb el filòsof Miquel Seguró sobre coneixement, passió i raó.
Ho presenta: Llucia Ramis

Exercicis d’estil
19 h – Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

Emma Riverola, autora d’El hombre que mató a Messi, i Jordi Puntí, autor de Tot Messi, conversen sobre com l’esport pot ser el punt de partida narratiu per parlar d’alguns dels temes universals de la literatura.
Ho presenta: Llucia Ramis

S’ha narrat un “gooool”
20.45 h – Plaça de la Concòrdia (Alternativa en cas de pluja: Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”)

Una experiència d’escriptura col•lectiva. Un grapat d’escriptors i una gran pantalla de cinema són els ingredients d’una jam literària on s’improvisen jugades mestres d’un partit de futbol imaginari. El públic, convidat a participar en l’escriptura en viu, decideix el resultat final del matx.
Ho dinamitza: Marcos Xalabarder, amb música en directe.

Dissabte, 1 de juny

El Barça i les Corts
10.30 h – Inici: Travessera de les Corts/Numància. Final: Portes del Camp Nou.

Una ruta guiada per conèixer l’evolució històrica del FC Barcelona i descobrir de quina manera es respira el barcelonisme en aquest barri.
Ho dinamitza: Toni Contijoch. Cal reservar plaça a contacte@coneixerhistoria.cat

Futbol freestyle: “El ritme del carrer”
12.30 h – Plaça de les Ceràmiques Vicens

Rap i futbol s’entrellacen en aquests artistes capaços de fer anar la pilota d’una manera màgica que potser us farà pensar en la gimnàstica rítmica o les acrobàcies. L’esport fet espectacle al ritme sincopat del rap, amb textos cantats, quasi de manera monologada, acompanyats de ballarins de breakdance.

La història de la Història
18 h – Biblioteca Montserrat Abelló

Carles Viñas, autor de Futbol al país dels soviets, i Xavier Fina, responsable de la secció “Espècie protegida” al diari Ara, debaten sobre com la pràctica de l’esport més seguit, i tot allò que l’envolta, pot funcionar com a mirall cultural i polític de cada societat.
Ho presenta: Llucia Ramis

Retrat del futbolista adolescent
19 h – Biblioteca Montserrat Abelló

Valentín Roma, director de La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona, consolida la seva carrera paral·lela com a escriptor amb aquest llibre, una ficció sobre esport i desclassament que, a la vegada, és un homenatge a James Joyce.
Ho presenta: Anna Ballbona

Diumenge, 2 de juny

Una història de futbol (activitat familiar)
12.30 h – Plaça de la Concòrdia (Alternativa en cas de pluja: Centre Cívic Can Deu)

L’actriu Padi Padilla interpreta el conte de José Roberto Torero, avui lectura obligatòria a moltes escoles del Brasil, on Zuza i el seu equip aprenen que el fonamental no és competir, sinó compartir i gaudir. Un relat sobre l’amistat i la família que ha estat publicat en castellà per Blackie Books amb les il·lustracions d’Andreu Llinàs.

Consulta la galeria fotogràfica.