Gaudeix del teatre accessible al districte

18/09/2019 - 12:43

Des del Districte de les Corts conjuntament amb el Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat es promouen espectacles infantils i adults, inclusius i accessibles per a persones amb discapacitat.

Des del Districte de les Corts conjuntament amb el Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat es promouen espectacles infantils i adults, inclusius i accessibles per a persones amb discapacitat.

En aquesta ocasió, i durant els mesos d’octubre i novembre, es podrà gaudir d’una obra de teatre per a públic adult i una obra de teatre infantil.

El 13 d’octubre a les 18 h, en el marc de la Festa Major de les Corts, el centre cívic acollirà l’obra per a públic adult “Gente bien…o no” (4,55 €).

Es tracta d’una adaptació en clau d’humor de la vida i l’obra de Santiago Rusiñol i, més concretament, del sainet en un acte Gente bien, on es mostren els problemes socials, polítics i locals d’una sèrie de personatges del modernisme català (segle XIX) que tenen talment vigència aquest segle XXI.

D’altra banda, el 24 de novembre a les 12 h, podreu gaudir de l’espectacle infantil “El carreró de les bruixes” (gratuït).

Una història que parla d’un carreró de Cervera on a cada casa viu una o més bruixes, i totes i cadascuna d’elles té una història per explicar-nos. Però per poder viure en aquest indret cal ser bruixa professional! La Bruixa Estruga arriba amb la intenció de passar les proves per poder-s’hi quedar però té la mala sort d’arribar just al Gran dia! I per postres, a diferència de totes les altres, ella canta òpera. Com s’ho farà?

Aquests dos espectacles comptaran amb mesures d’accessibilitat a la comunicació: interpretació en llengua de signes (LSC), subtitulació en pantalla, audiodescripció en directe i visita anticipativa i tàctil mitja hora abans de l’inici de cada espectacle.  

Reconeixement com a bona pràctica

El teatre infantil accessible es troba dins el Banc d’experiències i bones pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte consisteix a incorporar la vessant de l’accessibilitat al teatre familiar de la ciutat, introduint recursos tècnics i humans que serveixen com a mesures de suport per als infants amb discapacitat sensorial. El districte de les Corts ha estat pioner en aquest àmbit, sent el primer en apostar pel teatre infantil accessible l’any 2009. Després, s’hi van afegir els districtes de l’Eixample i Sant Andreu. Gràcies a la introducció de mesures d’accessibilitat, els infants amb discapacitat gaudeixen dels espectacles en igualtat de condicions que la resta del públic infantil.

Les mesures inclouen el servei d’audiodescripció, la visita tàctil a l’escenografia de l’espectacle i al vestuari, el servei d’argumentació anticipativa, el servei de subtitulació i el servei d’interpretació en llengua de signes.