Homenatge a les entitats i proclamació de les cortsenques d'honor 2017

06/10/2017 - 11:25

El dijous 5 d’octubre es va celebrar l’acte d’homenatge a les entitats de les Corts i a les cortsenques de l’any a la plaça de la Concòrdia.

El dijous 5 d’octubre es va celebrar l’acte de proclamació de les Cortsenques d’Honor i homenatge a les entitats del districte a la plaça de la Concòrdia.

Més de 300 persones es van trobar el passat dia 5 d’octubre a la plaça de la Concòrdia en un dels actes més emotius i destacats de la Festa Major.

Amb la presència d’Agustí Colom, regidor del Districte de les Corts, i Francisco Sierra, president del Consell Municipal del Districte de les Corts, va tenir lloc l’acte d’homenatge a les entitats i la proclamació de les cortsenques d’honor de l’any.

La primera distinció es va lliurar al Reial Club de Polo de Barcelona, en reconeixement dels 120 anys de trajectòria en el món eqüestre.

A continuació, va rebre el guardó el  Col·legi Paideia, pels 60 anys de feina en l’educació amb necessitats específiques. Tot seguit, va ser el torn del Cercle d’Artistes Sords Units ASU, guardonat pels 40 anys de treball envers la difusió, el reconeixement i ús de la llengua de signes. També complia 40 anys l’Associació Esclat Pro Persones amb Paràlisi Cerebral que treballa des dels seus orígens per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral, i la de les seves famílies.

L’homenatge va continuar amb l’entrega del guardó pels 25 anys de l’Associació Escalada i Excursionisme de les Corts, dedicada al foment de la pràctica dels esports de muntanya. Finalment, va rebre la distinció l’Associació de Companyies de Teatre de l’Auditori de les Corts ACTAC , que celebra els seus 10 anys de vida dedicats a l’organització de cicles, mostres, concursos de teatre i coproduccions d’espectacles.

Cortsenques de l’any

Enguany, el districte va proclamar com a Cortsenques d’Honor 2017 a Dolors Estivill Martínez i a Mercè de la Torre Galeas. Aquest premi és un reconeixement a les persones o entitats que millor representen els valors i les tasques del teixit social dels barris de les Corts envers el desenvolupament i millora del territori.

Dolors Estivill s’ha destacat sobretot per la seva tasca com a impulsora del Grup d’acompanyament al dol, que ajuda a moltes persones en moments difícils de pèrdua d’éssers estimats. El grup va iniciar el seu camí al Centre Cívic Riera Blanca (actual Josep M. Trias i Peitx) i avui en dia ha estès les seves activitats a d’altres centres culturals. També és voluntària del Banc Solidari de les Corts i col·labora amb els CAPs de Maternitat i Montnegre.

Mercè de la Torre és presidenta de l’associació Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona – Ajut al Quart Món, que des del 1994 vol conscienciar sobre la realitat de la marginació i recaptar fons destinats a entitats benèfiques. La Mercè participa activament al districte en l’àmbit cultural, com per exemple, el Cicle de Clàssica al Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx o el Concurs Internacional de Música de les Corts.

L’acte va comptar amb l’actuació del grup de jazz Juanetes del Apocadixie & Montse Moreno que va fer gaudir a tot el públic amb la seva música.