Impuls al consum més proper dels barris de la ciutat i de les Corts

26/06/2020 - 10:13

Comerç i mercats. Nova campanya per fer visibles els valors que aporten el comerç proper i la restauració. A les Corts també està en marxa la campanya "Ara més que mai, amb el comerç del barri guanya les Corts!".

La campanya “Compra a prop. Som comerç. Fem Barcelona” neix per fomentar el comerç de proximitat i la restauració a la ciutat i corresponsabilitza les barcelonines i els barcelonins perquè utilitzin la seva força de consum per contrarestar les conseqüències de la covid-19 en el sector.

El comerç i la restauració són una de les activitats econòmiques més importants de la ciutat, i suposen el 21% del total de l’economia. En concret, Barcelona disposa de 61.000 comerços, dels quals 9.300 són establiments de restauració i 43 són mercats municipals.

El comerç més proper és, doncs, un element clau i representatiu de la ciutat, que afavoreix la cohesió social i la convivència del veïnat. La campanya “Compra a prop. Som comerç. Fem Barcelona” és una crida a la responsabilitat de la ciutadania per contribuir a preservar el comerç de proximitat.

Reactivar el comerç i la restauració després de la covid-19

Des de l’inici de l’estat d’alarma, el consistori va treballar en el Pla de reactivació del comerç i la restauració per pal·liar els efectes que la crisi podia tenir en un sector molt important i que fa avançar la ciutat. El pla comprèn més de quaranta mesures específiques per protegir, fomentar i reactivar el comerç de proximitat.

Amb l’objectiu d’aportar liquiditat i de mantenir vius el màxim nombre de negocis, s’han establert les mesures següents:

També s’han establert mesures per garantir la seguretat dels establiments comercials:

La davallada de visitants ha tingut un efecte notable al centre de la ciutat, i s’ha optat per adaptar la promoció a la nova realitat, pensant en el client local:

  • Més il·luminació per Nadal al centre de Barcelona i els eixos comercials.
  • Incidència especial al comerç del centre per dinamitzar l’espai públic.

Finalment, es preveu potenciar la innovació, la professionalització i el treball conjunt dels comerços i associacions, amb mesures per ajudar a la digitalització dels comerços amb subvencions directes, suport tècnic a càrrec de Barcelona Activa o cursos en línia.

Trobareu tota la informació sobre les mesures de reactivació econòmica a la ciutat al web “Barcelona mai s’atura”.

“Ara més que mai, amb el comerç del barri guanya les Corts!”

El Districte de les Corts té en marxa una campanya per incentivar la compra al comerç local, amb la participació de les cinc associacions i eixos comercials de les Corts.

Un projecte per agrair i reconèixer l’esforç de tots els establiments que van obrir durant l’estat d’alarma per tal d’oferir al veïnat els productes alimentaris, sanitaris i de neteja de primera necessitat. I, d’altra banda, per promoure la compra a les botigues del barri que van haver de tancar temporalment.

Gairebé 150 comerços ja s’han adherit a la campanya per reincentivar el comerç de proximitat. Consulta el mapa comercial de les Corts.