La Nit dels Museus torna al seu format habitual

03/05/2022 - 15:29

En aquesta edició es podran visitar gratuïtament més de 120 exposicions i es podrà participar en més de 60 activitats programades.

Durant la nit del dissabte 14 de maig, des de les set del vespre i fins a la una de la matinada, la Nit dels Museus tindrà lloc en més d’una setantena d’equipaments i espais de vuit municipis de l’àrea metropolitana. Després d’una última edició amb moltes restriccions a causa de la pandèmia, l’esdeveniment museístic retorna a la normalitat.

Així doncs en aquesta Nit dels Museus es podran visitar de manera gratuïta les exposicions temporals i les col·leccions permanents dels centres participants de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma. A més, diversos equipaments oferiran activitats programades que inclouen visites guiades o teatralitzades, tallers, jocs de pistes i d’escapada, concursos, concerts i espectacles de poesia, dansa i teatre.

Respecte a l’edició de l’any passat, s’hi incorporen nou centres: la Porta de Mar i el Temple d’August (MUHBA), el Jardí Botànic del Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Xocolata, el del FC Barcelona, l’Opisso, el Palau Robert, l’Arts Santa Mònica i la Torre de la Miranda, de Cornellà de Llobregat. 

Més de 120 exposicions i 60 activitats programades

Els visitants podran escollir entre experiències com les que ofereixen noves perspectives sobre els clàssics, com “Picasso projecte blau”, al Museu Picasso; “Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida”, al Museu de Ciències Naturals del Parc del Fòrum, o les retrospectives de “Marguerite Duras”, a La Virreina.

Pel que fa a les activitats, hi ha programades visites guiades, algunes de teatralitzades, com les que s’ofereixen al Museu Marítim; teatre, per exemple, al Museu d’Història de la Immigració, i dansa, al Museu de l’Institut del Teatre. A més, el Servei d’Arqueologia de Barcelona promourà rutes específiques per a aquesta edició que no s’oferiran la resta de l’any, entre moltes altres propostes. 

Imatges: Robert Ramos.

Més informació