La nova guia de serveis i ajuts de l'Ajuntament ofereix tota la informació a un clic

04/04/2017 - 10:04

L'Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels ciutadans i ciutadanes un web de serveis i ajudes a les persones en forma de directori.

L'Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels ciutadans i ciutadanes un web de serveis i ajudes a les persones en forma de directori, amb l'objectiu de facilitar l’accés a aquesta informació. El web s'organitza per temàtiques i remet directament al web corresponent del servei o ajut que es sol·licita.

La nova guia de serveis i ajuts de l’Ajuntament ofereix tota la informació que el ciutadà necessita classificada per temes i amb l’accés directe a les diferents webs de tràmits, cultura, oci o habitatge, entre d’altres. També podràs consultar els equipaments i tràmits per al districte de les Corts.

El directori està organitzat en nou categories:

  • Bonificacions i exempcions fiscals: Informació sobre les bonificacions, exempcions i ajuts fiscals aplicables als impostos de recaptació municipal.
  • Consum: A través de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, la ciutadania pot informar-se sobre temes de consum de manera presencial, telefònica i telemàtica.
  • Cultura i oci: Informació sobre el gran ventall d’equipaments i serveis públics en l’àmbit de la cultura i l’oci, tals com biblioteques, centres cívics, el Zoo de Barcelona, entre molts d’altres.
  • Educació: Tot el que cal saber sobre els centre educatius públics de la ciutat, així com les escoles bressols o els conservatoris municipals.
  • Esports: L’Institut Barcelona Esports impulsa l’activitat esportiva amb ajuts, programes d’activitat física en horari escolar, així com el foment de la pràctica esportiva als espais públics, els equipaments esportius municipals o una oferta inclusiva per a les persones amb diversitat funcional, entre altres.
  • Habitatge: La xarxa d’oficines d’habitatge, amb una oficina al districte de les Corts, ofereix informació, acompanyament, suport en la tramitació i un punt de trobada pel que fa a totes les qüestions que tenen a veure amb l’habitatge.
  • Mobilitat: Informació sobre la xarxa de bus, bicicleta, vehicles elèctrics, entre d’altres.
  • Serveis Socials: Informació sobre el conjunt de serveis i actuacions orientades a millorar el benestar social de la ciutadania mitjançant la prestació d’informació, atenció i suport a les persones, famílies i col·lectius vulnerables. 
  • Treball: Serveis i informació per trobar feina.

Serveis d’atenció ciutadana

El directori web també ofereix tot un seguit d’enllaços als diferents canals d’atenció ciutadana de l’Ajuntament, que permeten rebre informació sobre tràmits i gestions, transports, serveis, o enviar queixes i suggeriments sobre el funcionament de la ciutat i els serveis públics. Aquests canals són els d’atenció en línia, atenció telefònica, atenció personal o serveis als dispositius mòbils, així com xarxes socials.

Telèfons d’urgències

La pàgina web disposa dels principals telèfons d’emergència de la ciutat:

Guàrdia Urbana: 092
Bombers: 080
Serveis Socials: 936 197 311
Telèfon únic d’emergències: 112