Els Premis Bonaplata 2018 distingeixen la fàbrica Benet i Campabadal

05/12/2018 - 14:24

Cultura i lleure. La rehabilitació de la fàbrica Benet Campabadal (Barcelona), dels arquitectes Ricard Mercadé i Aurora Fernández, actual biblioteca Montserrat Abelló, rep el premi Bonaplata de rehabilitació.

La rehabilitació de la fàbrica Benet Campabadal (Barcelona), dels arquitectes Ricard Mercadé i Aurora Fernández, actual biblioteca Montserrat Abelló, rep el premi Bonaplata de rehabilitació.

El dimarts 4 de desembre al vespre va tenir lloc a Barcelona el lliurament dels 26ns Premis Bonaplata en un acte solemne organitzat a l’Assoc. d’Enginyers Industrials de Catalunya.

D’entre les diferents distincions, a la ciutat de Barcelona cal destacar el premi atorgat a l’Assoc. Cultural Bostik, del barri de la Sagrera, i a la rehabilitació de la fàbrica Benet i Campabadal, a les Corts, que ara acull la Biblioteca Montserrat Abelló.

_______________DISTINCIONS 2018_______________

PREMI ESTUDIS – Fundació Caixa d’Enginyers
Història de la indústria del gas a Catalunya, de la Fundació Naturgy.
Han rebut accèssits Vilassar de Mar fabril, de Lacol Cooperatives d’arquitectes, i Vilanova i la Geltrú, tres segles de treball i progrés, d’Albert Tubau.

PREMIS ESPECIAL DE PATRIMONI
Ajuntament de Susqueda, per la promoció del turisme industrial
Taula Eix Pere IV i Assoc. Cultural Nau Bostik, per la reivindicació del patrimoni industrial
Francesc Cavana i Vancells, per les aportacions en el coneixement del patrimoni industrial
Port de Barcelona, per la col·laboració amb l’AMCTAIC
Magda Fernández Cervantes, per la col·laboració amb els museus Sistema Territorial del mNACTEC

PREMI BONAPLATA DE REHABILITACIÓ
-en la categoria de bens immobles, exaequo, la rehabilitació de la fàbrica Benet Campabadal (Barcelona), dels arquitectes Ricard Mercadé i Aurora Fernández, i la rehabilitació de la fàbrica Llobet Guri (Calella), dels arquitectes Francesc Rius, Sergi Serra i Marta Adroer.
-en la categoria de bens mobles, la restauració del vagó cisterna de Campsa, dels Amics dels Ferrocarrils de Móra la Nova.

PREMI BONAPLATA PER A JOVES
Premi a l’estudi d’un lloc productiu o tècnic, a Raul Garcia, Bryan Josué Mendoza, Víctor Navarro i Raul Ruiz, de l’institut Esteve Terrades (Cornellà de Llobregat)
Premi a un treball de creació tècnica, exaequo, a Jordi Brias de l’institut Frederic Martí (Palafrugell), i Quim de las Heras, de l’institut Lluís de Peguera (Manresa)
Menció especial, a Víctor Gómez Plaza, de l’institut Icària (Barcelona), pel treball ‘Sant Martí a través de la cartografia’, coordinat per Joan Carles Luque

Premis Bonaplata

Organitzats per l’AMCTAIC – Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, els Premis Bonaplata tenen com a finalitat reconèixer l’interès per recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre el patrimoni industrial.

Consta de les categories de Premi Especial de Patrimoni, el Premi Estudis Fundació Caixa d’Enginyers, i el Premi Rehabilitació de Bens Immobles i Mobles, cadascun dels quals està atorgat per un jurat específic format per persones destacades del món científic i cultural.