La Setmana del Llibre en Català acull la presentació del Retallable dels Gegants i Gegantes

01/09/2021 - 07:26

El dissabte 11 de setembre es presenta el Retallable dels Gegants i Gegantes de Barcelona a la Setmana del Llibre en Català amb la participació dels Gegants infantils del Pi!

El dissabte 11 de setembre de 2021 a les 13.15 h, la fira de la Setmana del Llibre en Català ubicada al Moll de la Fusta acollirà la presentació del Retallable dels Gegants i les Gegantes de Barcelona. Aquesta publicació ha estat editada per l’Ajuntament de Barcelona i ja es va presentar virtualment en el marc de les Festes de Santa Eulàlia.

Ara, el Retallable es dóna a conèixer en una activitat presencial que comptarà amb la presentació a càrrec d’en Nico Alonso, autor dels textos. Durant l’acte, que durarà un quart d’hora, hi actuaran els gegants infantils del Pi, en Mustafà i l’Elisenda petits. La proposta tindrà totes les mesures sanitàries i no cal fer reserva d’entrada.

El nou projecte pretén promoure la història, anècdotes i curiositats dels gegants barcelonins en un format amè i didàctic, amb un seguit d’elements que la fan única. Per començar, el retallable es presenta dins d’una carpeta on hi apareixen dibuixades moltes de les figures que formen part del joc. A més, la carpeta serveix per poder-hi endreçar totes les peces: figures, vestits, barrets, complements…

La carpeta conté un punt de llibre de la Gegantona Laiaun bloc amb tots els gegants i gegantes preparats per retallar i un llibre amb la història i curiositats de totes les figures. Els diversos elements s’han treballat amb papers de diferent gramatge per poder assegurar la qualitat dels materials i que puguin complir la funció de jugar-hi, obtenint un producte final de gran qualitat.

En total, el Retallable inclou més de 50 gegants i gegantes de tota la ciutat, distribuïts per barris i districtes. Hi apareixen els Gegants de la Ciutat, el Pi, Santa Maria del Mar, la Laia, la Crespinella, la Barceloneta, Nous de la Plaça Nova, el Raval, Sant Jaume, Sant Pere de les Puel·les, l’Esquerra de l’Eixample, l’Ocellaire de l’Eixample, la Sagrada Família, Sant Antoni, la Marina, Nous del Poble-sec, Nous de Sants, Nous de Sarrià, Fundació Aspasim, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, la Sagrera, Sant Andreu de Palomar (Coloms), la Trinitat Vella, el Besòs i el Maresme, Nous del Clot, el Poblenou i Nous de la Verneda de Sant Martí.