L’alcaldia es trasllada uns dies a les Corts

02/12/2019 - 10:30

Els passats dimecres 27 i dijous 28 de novembre, el Govern municipal es va traslladar al districte de les Corts, on es va celebrar la Comissió de Govern, un dels principals òrgans decisoris del govern de la ciutat.

Els passats dimecres 27 i dijous 28 de novembre, el Govern municipal es va traslladar al districte de les Corts, on es va celebrar la Comissió de Govern, un dels principals òrgans decisoris del govern de la ciutat.

A més, l’equip d’Alcaldia va visitar diferents projectes, entitats i equipaments del territori per conèixer de primera mà la realitat social, comercial, cultural i econòmica dels barris del districte. La iniciativa té com a objectiu apropar l’activitat institucional i quotidiana dels 73 barris de la ciutat i, al mateix temps, conèixer de primera mà la realitat de cadascun d’aquests.

‘L’Alcaldia als districtes’ respon a la voluntat de facilitar canals per apropar als barris l’activitat institucional que du a terme l’alcaldia a Sant Jaume. Així doncs, aquesta experiència amplia l’aposta d’una administració de proximitat, que es va començar a forjar amb les “Trobades amb l’alcaldessa”, una iniciativa que es va posar en marxa durant el mandat passat i en què van participar centenars de veïns i veïnes, que hi van poder aportar idees i propostes per millorar el seu entorn.

Immersió a la vida del districte

Durant les dues jornades a les Corts, l’alcaldessa va poder conèixer diferents col·lectius i entitats dels barris, com la Plataforma d’entitats Infantils i Juvenils de les Corts, amb qui va coincidir al centre cívic Can Deu. La tarda de dimecres, l’equip d’alcaldia va visitat els equips de gimnàstica rítmica del Club Esportiu Jeroni de Moragas. Un club integrat per noies amb discapacitat intel·lectual, que utilitza la rítmica com a pretext per treballar la salut, el benestar emocional i per obrir portes amb l’objectiu d’assolir un esport inclusiu.

La segona jornada a les Corts es va iniciar amb la celebració de la Comissió de Govern de l’Ajuntament a la Sala de Plens del Districte de les Corts. Acte seguit, l’alcaldessa va passejar pel districte i va visitar el Mercat de les Corts, on va conèixer els i les paradistes i el projecte de repartiment a domicili de l’ALCIL (Associació per a la inserció laboral). També va compartir passejada pel barri de la Maternitat i Sant Ramon amb membres de l’Associació de veïns i veïnes. Finalment, es va desplaçar al Taller Ocupacional Ariadna, membre de l’Espai d’Inclusió del districte, on va tenir l’oportunitat de conèixer la tasca desenvolupada per aquest centre.