Les Corts commemora el 8M amb una quinzena d'activitats

22/02/2021 - 17:51

Els equipaments, entitats i el Districte de les Corts organitzen activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona. La majoria són en format virtual i a les presencials caldrà inscripció prèvia.

Els equipaments, entitats, associacions i el Districte de les Corts organitzen activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona. La majoria són en format virtual i a les presencials caldrà inscripció prèvia i seguir totes les mesures sanitàries vigents.

Consulta el programa.

De l’1 al 25 de març

EXPOSICIÓ: “LLIURES I SENSE POR”
Aquesta exposició pretén reivindicar el dret a la llibertat sexual i a la seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Està pensada com a recurs formatiu per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines en són les causes i què es pot fer davant situacions de violència. Exposició cedida per l’Institut Català de les Dones.

Biblioteca Montserrat Abelló (c. Comtes de Bell-lloc, 192)
Organització: PIAD de les Corts i Biblioteca Montserrat Abelló

3 de març · 19 h

CONFERÈNCIA: “CONCILIACIÓ EN TEMPS DE PANDÈMIA”
Quin impacte ha tingut i té la pandèmia de la covid-19 pel que fa a la conciliació? Què passa amb la tensió entre el teletreball, el treball domèstic i el treball de cures, que sovint recauen principalment en les dones? Coneixerem com ens afecten els canvis que està generant la pandèmia segons el gènere, i identificarem les emocions que acompanyen tot aquest procés. A més, promourem estratègies d’autocura i d’afrontament per poder millorar el nostre benestar. A càrrec de Mónica Timón, psicòloga i presidenta de Pandora

Presencial i en streaming (YouTube Centre Cívic Can Deu)
Inscripcions
Centre Cívic Can Deu (pl. Concòrdia, 13)

4 de març · de 17 a 20 h

CARPES OBERTES I JOC DE PLAÇA
CARPA –  Taller del cicle menstrual (Associació Males Herbes)
CARPA – Taller de xapes amb motiu de la dona
CARPA – Tastet de Pilates  (interpretació en llengua de signes)

Inscripció prèvia.
Plaça Ceràmiques Vicens
Organització: Taula Jove de les Corts

4 de març · A les 17.30 h

DEBAT: DONES LLUITADORES
A càrrec d’Anna Casals.
Parlarem de dues dones que van lluitar pels drets socials de les dones: Rosa Parks i Malala Yousafzai, a través d’imatges i de debats amb els nens i nenes participants. Acabarem amb dos contes relacionats amb elles i amb el què han fet.
A partir de 6 anys.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Inscripcions

4 de març · A les 19 h

XERRADA: DIVERSITAT AFECTIVOSEXUAL I DE GÈNERE
A càrrec de Lina Fabiana Mulero Santoro.
Xerrada en què es parlarà de la identitat i l’expressió del gènere a través de l’experiència vivencial i professional de Lina Fabiana Mulero, agent de Salut a Trànsit (el Servei d’Atenció i Promoció de la Salut de les persones trans) i portaveu de la Plataforma Trans*forma la Salut, que treballa per a un nou model d’atenció a la Salut de les persones trans a Catalunya. Es parlarà, també, tant de l’orientació sexual i la intersexualitat com dels estereotips de gènere dins la societat actual i quins en són els rols preestablerts, les desigualtats i les diferents expressions de la violència cap al col·lectiu LGTBIQ+.

Inscripcions: es podran fer 15 dies abans de la data de l’esdeveniment de forma presencial o al telèfon 932 916 462, de 16 a 20 h.
Organització: Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts

4 de març · De 19 a 20 h

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: ALLÒ QUE ET VAIG DIR UNA VEGADA
A càrrec de Núria Serra.
Aquesta obra és una selecció de poemes de joventut i maduresa escrits durant els darrers vint anys. És una expressió poètica, des del punt de vista femení, de sentiments, passions, reflexions i moments de vida. Com diu la seva creadora, “en un món on sembla que tot està inventat i que res ens impacta, les petites espurnes d’imaginació i màgia que ens aporten els contes, els records, els somnis, l’espontaneïtat o la improvisació són necessàries i, alhora, insubstituïbles, perquè elles ens guien, gairebé a les palpentes, pel camí de la vida, cap allà on volem anar en realitat”.

Presencial i en streaming (YouTube Centre Cívic Can Deu)
Inscripcions
Centre Cívic Can Deu (pl. Concòrdia, 13)

6 de març · A les 20 h

FILMSHOME: LA MUJER DEL SIGLO
En línia a través de les xarxes de Facebook, Instagram, YouTube i Twitter del centre cívic Organització: Centre Cívic Can Deu

BARCELONA DISTRICTE CULTURAL LAS KARAMBA
Són dones. I han arribat d’aquí i d’allà, cada una amb la seva història, amb la seva càrrega, amb la seva música, al seu ritme… I juntes s’han fet fortes. I juntes han unit ritmes i tonades fins a compondre una única melodia que balla al ritme del son, del txa-txa-txa, de la salsa, de la timba i del rap… Ritmes ardents que exploten dalt de l’escenari per escalfar un públic que sortirà amb el cor calent i els peus en flames de tant com hauran ballat.

Inscripcions: es podran fer 15 dies abans de la data de l’esdeveniment de forma presencial, al telèfon 932 916 462, de 16 a 20 h, o a través de la web del centre
Organització: Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts

8 de març · A les 17.30 h

CONTES: DONA
Una sessió de contes pensada per trencar mites sobre les dones, contes on el paper del sexe femení és diferent dels cànons clàssics. Hi trobarem nenes que no volen portar vestits roses, princeses que es tiren pets, tortugues que volen viure segons els seus desitjos i no els del seu marit… Són contes moderns per a una societat més justa.
A càrrec de Georgina de Yebra

Inscripcions: b.barcelona.ml@diba.cat i al telèfon 93 449 31 07
Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras (Travessera de les Corts, 58)
Organització: Biblioteques de Barcelona

8 de març · De 18 a 22 h

IL·LUMINACIÓ DE COLOR LILA SOBRE LA FAÇANA de la seu del Districte amb motiu del 8M (pl. Comas, 18)

9 de març · A les 18 h

MEMÒRIES FEMINISTES. VIDES, DONES, PRESÓ
Presentació de vides de dones lluitadores per la llibertat i contra el franquisme. A càrrec de Nadia Varo, amb la presentació del llibre La presó o el poble? (biografia de Laia Berenguer), i de Carolina Astudillo, directora de cinema i creadora d’una petita peça audiovisual sobre dones preses a les Corts.

Activitat en línia
Organització: Plataforma Futur Monument Presó de Dones de les Corts, EUROM (European Observatory on Memories – Fundació Solidaritat UB), Art Públic i Memòria (HAR2017- 84322-P) i Associació Catalana Ex-Presos Polítics del Franquisme

9 de març · De 19 a 20 h

BARCELONA DISTRICTE CULTURAL. ESPECTACLE: LLIBERT UNPLUGGED
Tenir esperança i desesperar-se perquè les bones notícies no arriben mai. Cantar cançons de bressol al fill que tant desitjaves que visqués, però que no vols condemnar a una mala vida. Cantar-li cançons de bressol i no poder-lo bressolar. Cantar per no plorar. I plorar. A l’escenari, una mare que acaba de ser mare. Una mare que ha d’afrontar que el seu nadó està malalt, tan malalt que la vida només pot ser per a ell una condemna. Una mare que ha batejat al seu fill amb el nom de Llibert, però que sap que aquest nen no podrà ser mai lliure… I aquesta mare és qui s’explica i ens explica la muntanya russa d’emocions que experimenta durant els quinze dies en què el seu nadó viu, qui ens parla dels seus dubtes sobre quins dels seus actes el poden alliberar i quins l’encadenaran.

Inscripcions
Centre Cívic Can Deu (pl. Concòrdia, 13)

9 de març · A les 20 h

PLURALITATS… AMB FEMMEUP
Us presentem a través d’aquesta entrevista un projecte creat per dones i dirigit al col·lectiu femení, sobre la sexualitat femenina.

Xarxes socials de Facebook, Instagram, YouTube i Twitter del centre cívic
Organització: Centre Cívic Can Deu

10 de març . A les 17 h

CINEMA: LA HEREDERA
Any 1849, a Nova York. Catherine Sloper, una rica hereva, tímida, innocent, poc agraciada i no gaire jove, és pretesa per un jove atractiu. Ella s’enamora d’ell apassionadament, però el seu cruel i despòtic pare s’oposa a les noces. Adaptació de la novel·la d’Henry James “Washington Square”.

Inscripció: es podran fer 15 dies abans de la data de l’esdeveniment de forma presencial o al telèfon 932 916 462, de 16 a 20 h.
Organització: Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts

10 de març · A les 18.30 h

DEBAT ESCÈNIC: UN VOT, UN DRET
A càrrec d’Elena Codó
L’1 d’octubre de 1931, a les Corts republicanes, es debat la inclusió del sufragi femení en la nova Constitució. Aquell dia només dues dones exerceixen com a diputades en el parlament: Clara Campoamor i Victòria Kent. Entre elles sorgirà un debat apassionant sobre la necessitat o no de donar el vot a les dones.

Inscripcions: b.barcelona.ml@diba.cat i al telèfon 93 449 31 07
Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras (Travessera de les Corts, 58)
Organització: Biblioteques de Barcelona

10 de març · A les 20 h

CINEMA I DEBAT: MARIE ANTOINETTE
Marie Antoinette és una pel·lícula escrita i dirigida per Sofia Coppola. Tracta sobre la vida de la reina de França en el segle XVIII i narra el període en la vida de Maria Antonieta d’Àustria comprès entre la seva arribada a la cort de Versalles i la caiguda del règim monàrquic amb la Revolució Francesa. Parlarem també de les figures de les salonnières, unes dones molt importants en aquest període que organitzaven tertúlies filosòfiques i polítiques i que dirigien un saló cultural a França on es conversava i es feien lectures públiques i concerts.
A càrrec de Valeria Pedrosa.

Xarxes de Facebook, Instagram, YouTube i Twitter del centre cívic
Organització: Centre Cívic Can Deu

11 de març · A les 18.30 h

ESCRIPTORES TRANSGRESSORES I FASCINANTS
La literatura és un gran armari que guarda peces de roba de tota mena i condició: vestits de tall clàssic, jerseis confortables, faldilles atrevides, caçadores trencadores, fulards de colors llampants… Hi ha autores que han seguit la moda del moment, sense distanciar-se’n ni un mil·límetre, mentre que d’altres han sigut elles mateixes fins a les darreres conseqüències, en la literatura o en la vida, o en totes dues coses. Són escriptores que han trepitjat els marges, ultrapassat les fronteres i volat més lluny del que s’esperava. Valentes i agosarades com Radclyffe Hall, Anaïs Nin, Djuna Barnes, Patricia Highsmith o la poeta Gloria Fuertes. A càrrec de M. Àngels Cabré (Barcelona, 1968), escriptora, crítica literària i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, dedicat a impulsar la cultura feta per dones.

Biblioteca Montserrat Abelló (c. Comtes de Bell-lloc, 192)
Entrada amb aforament limitat

11 de març · A les 19 h

TEATRE: ME N’HE SORTIT

Me n’he sortit és una obra pensada, dissenyada i realitzada per la Taula de Dones de les Corts. Davant del fet tràgic que suposa viure un acte de violència masclista, la peça teatral ha volgut reivindicar el paper de superació que algunes dones maltractades han experimentat en el seu cas vital. Una obra feta des del cor i la complicitat, per homenatjar totes les víctimes que transformen el patiment en una arma de supervivència.

Inscripció: es podran fer 15 dies abans de la data de l’esdeveniment de forma presencial o al telèfon 932 916 462, de 16 a 20 h.
Auditori del Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts (c. Dolors Masferrer i Bosch, 33)
Organització: Taula de Dones de les Corts