'Mou-te per l'Alzheimer' per commemorar el Dia Mundial d'aquesta malaltia

10/09/2019 - 12:52

El proper dissabte 21 de setembre, de 10 a 14 h, música, ball i molt més, als jardins de Magalí.

El 21 de setembre, de 10 a 14 h, música, ball i molt més, als jardins de Magalí.

La fundació ACE commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’activitat “Mou-te per l’Alzheimer”, per conscienciar i ajudar a prevenir aquesta malaltia. Una matinal de ball, música i altres activitats als jardins de Magalí (amb Vallespir). L’activitat té el suport del Districte de les Corts, que forma part de la Taula Barcelona Alzheimer amb l’objectiu de donar impuls a la Iniciativa Barcelona per l’Alzheimer 2019-2022.

La jornada, que tindrà un marcat caràcter lúdic i familiar, té l’objectiu de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i altres tipus de demències. Entre d’altres, inclourà diverses activitats participatives i actuacions musicals, així com la participació de grups aficionats de ball: batukada, zumba, country, swing i una torre humana.

Totes les activitats seran inclusives amb voluntat de fomentar la relació intergeneracional, promoure hàbits saludables i sensibilitzar sobre la demència, donant visibilitat a les persones afectades per desestigmatitzar aquest tipus de malalties.

A més, també hi haurà activitats permanents com un estand informatiu de la Fundació ACE, una zona de tallers i jocs infantils, i una bústia de desitjos.

Fundació ACE

Gairebé 50 milions de persones a tot el món pateixen d’Alzheimer, una malaltia progressiva i irreversible que es caracteritza per l’aparició lenta de símptomes com la pèrdua de memòria, els canvis en el caràcter i la conducta, i els problemes en el llenguatge i l’orientació.

A les Corts té la seva seu la Fundació ACE, una entitat sense ànim de lucre al servei de les persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer o altres demències, i dels seus cuidadors. La Fundació va ser creada l’any 1995 per la neuròloga Mercè Boada i el psicòleg Lluís Tárraga. Actualment compten amb un equip pluridisciplinar de professionals que treballen en diferents camps, desenvolupant accions en els camps del diagnòstic, tractament, atenció diürna, recerca, formació i sensibilització d’aquesta malaltia.