Exposició fotogràfica al Museu de Ceràmica: Contemplatio

13/11/2012 - 00:00

Del 15 de novembre d'enguany fins el 3 de març de 2013, el Museu de Ceràmica de Barcelona ofereix la possibilitat de visitar l'exposició fotogràfica Contemplatio, un projecte fotogràfic de Carlos Collado.Contemplatio

és un projecte fotogràfic de Carlos Collado (Barcelona, 1977) que cristal·litza en el Museu de Ceràmica. L’autor se centra en les actituds i els comportaments dels visitants davant els objectes de la col·lecció. Collado s’interessa pels instants en què l’individu contempla alguna cosa que desperta els seus sentits. I tria les sales d’aquest museu per documentar-ho. La curiositat, la calma, la intimitat o l’esgotament són algunes de les moltes reaccions que es viuen en aquests espais, així com la sensació que en moments de contemplació sembla que ens oblidem de les preocupacions i les pors quotidianes. Aquí podeu veure’n una mostra.


El Museu de Ceràmica de Barcelona

Fundat el 1966, està ubicat des del 1990 al Palau de Pedralbes. L’edifici vuitcentista envoltat d’un parc, va ser ampliat i transformat en residencia reial entre 1922 i 1924.

La col.lecció permanent presenta les obres més significatives de ceràmica espanyola que sobresurten per la seva singularitat i valor artístic. Aquest patrimòni ceràmic és fruit de la preservació de les restes arqueològiques i del col.leccionisme de la societat civil. Destaquen les peces medievals del període almohade, les produccions mudèjars-d’Aragó, Catalunya i Valéncia-, la pisa hispano-moresca de Paterna i Manises, les vaixelles i rajoles policromes del Segle d’Or, els exemplars d’època Rococó de l’Alcora i les creacions dels artistes contemporanis.

Gràcies a la riquesa de les seves col.leccions, el Museu de Ceràmica compta amb el reconeixement i prestigi internaciontal i està considerat un centre de referència per a l’estudi de la ceràmica tradicional i contemporània. Al marge de la col.lecció permanent, els visitants especialitzats com arqueòlegs, museòlegs, ceramòlegs, antiquaris, col.leccionistes i altres, poden visitar les reserves per estudiar el material procedent d’excavacions i consultar els arxius i la biblioteca.