Dia Internacional per a l'eradicació de la violència vers les dones

14/11/2012 - 00:00

El Districte d'Horta-Guinardó commemora el Dia Internacional per a l'eradicació de la violència vers les dones amb una sèrie d'activitats entorn del 25 de novembre.

Fins al 4 de desembre exposicions, xerrades, performances i projeccions incidiran en aquesta greu forma de vulneració dels drets humans.

Del programa d’actes que trobareu annexe cal destacar-ne l’acte institucional central que consistirà en el lliurament del “Premi 25 de Novembre“. La cerimònia tindrà lloc el dimecres 20 de novembre de 2013 a les 18.30 h a la Filmoteca de Catalunya i comptarà amb la presència de la Sra. Francina Vila i Valls, Regidora d’Horta-Guinardó i de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

  • Ratificació de l’Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones.
  • Lliurament del VIII Premi 25 de novembre.
  • Intervenció de la Kathryn Bolkovac, entorn a la seva experiència en la investigació sobre el tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual.
  • Projecció de la pel·lícula ‘The Whistleblower’ (‘La veritat oculta’), de Larysa Kondracki, una història real basada en l’experiència de la Kathryn Bolkovac.

L’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona impulsen de manera interinstitucional l’acte de commemoració que tindrà lloc a la Plaça de Sant Jaume, cantonada amb el carrer del Bisbe, el dia 25 de novembre, a les 12 hores. L’acte consistirà en la lectura del manifest institucional, a càrrec de Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere i a continuació es guardarà un minut de silenci, en record de totes les victimes.

El Col.lectiu de Dones en l’Esglèsia per la Paritat també ha fet públic un manifest en ocasió del Dia Internacional per a l’eradicació de la violència vers les dones.