Torna el teatre infantil accessible a les Corts

29/06/2020 - 10:18

El dijous 9 de juliol, el centre cívic Tomasa Cuevas-Les Corts torna a obrir les seves portes per oferir l'espectacle "El silenci d'Hamelin", amb mesures d'accessibilitat.

Dins el circuit Barcelona Districte Cultural, l'auditori del centre cívic Tomasa Cuevas torna a obrir les seves portes per acollir un nou espectacle de teatre infantil accessible. 

La cita serà el dijous 9 de juliol a les 18 h amb la representació de “El silenci d’Hamelin”, de la companyia de teatre Farrés Brothers i Cia.

“A Hamelin hi ha qui pot sentir la música i qui pot escoltar la veritat. Partint del fet que una de les nenes d’Hamelin era sorda, els Farrés Brothers capgiren el conte de tota la vida narrant les peripècies del músic i dels infants des de dos punts de vista: el de qui sent la música i es deixa enganyar per la melodia i el de la nena que, privada de l’oïda, és capaç d’erigir-se com l’única que pot escoltar la veritat. Perquè els desavantatges poden ser travetes i també trampolins”.

L’espectacle compta amb les següents mesures d’accessibilitat:;

  • Anell magnètic
  • Interpretació en llengua de signes catalana
  • Subtitulació en pantalla
  • Audiodescripció en directe
  •  Visita anticipada i tàctil  a les 17.30 h.

Podeu reservar l’entrada gratuïta abans de l’espectacle.

L’Institut de Cultura de Barcelona ha elaborat un document amb les mesures de seguretat. En aquest sentit, cal arribar amb temps d’antel·lació sufient per facilitar l’entrada (obertura de portes 15 minuts abans), caldrà seguir en tot moment les indicacions del personal del centre i esperar a ser acomodat per entrar a la sala i esperar les indicacions per abandonar la sala. A més, l’ús de la mascareta és obligatori si no es pot mantenir la distància de seguretat. Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir al centre.

Reconeixement com a bona pràctica

El teatre infantil accessible es troba dins el Banc d’experiències i bones pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte consisteix a incorporar la vessant de l’accessibilitat al teatre familiar de la ciutat, introduint recursos tècnics i humans que serveixen com a mesures de suport per als infants amb discapacitat sensorial. El districte de les Corts ha estat pioner en aquest àmbit, sent el primer en apostar pel teatre infantil accessible l’any 2009. Després, s’hi van afegir els districtes de l’Eixample i Sant Andreu. Gràcies a la introducció de mesures d’accessibilitat, els infants amb discapacitat gaudeixen dels espectacles en igualtat de condicions que la resta del públic infantil.

Les mesures inclouen el servei d’audiodescripció, la visita tàctil a l’escenografia de l’espectacle i al vestuari, el servei d’argumentació anticipativa, el servei de subtitulació i el servei d’interpretació en llengua de signes.