Nou servei per a la defensa dels drets energètics

02/02/2017 - 12:04

Estan en marxa deu punts d’assessorament energètic per garantir que les persones mantinguin els serveis de llum, aigua i gas, un d'ells cobrirà els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts.

L’Ajuntament obre 10 nous Punts d’Assessorament Energètic amb l’objectiu d’oferir informació sobre com reduir sobrecostos, millorar l’eficiència energètica i entendre millor la factura, així com garantir que les persones mantinguin els serveis de llum, aigua i gas. Un dels punts cobrirà els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts.

Els punts d’assessorament energètic neixen amb l’objectiu d’informar i apoderar la ciutadania sobre els drets que garanteix la Llei 24/2015, que obliga les companyies subministradores a mantenir el servei a les persones vulnerables. Els punts també ofereixen atenció personalitzada per reduir la despesa en llum, aigua i gas, optimitzar el servei, millorar l’eficiència energètica de la llar i fer gestions amb les companyies.

Les persones que no poden fer front a les factures de llum, aigua i gas, així com totes les que necessiten orientació o acompanyament en els tràmits, poden adreçar-se al punt d’assessorament energètic més proper al seu domicili. N’hi ha deu a la ciutat i, entre altres serveis, ofereixen informació sobre el bo social, la tarifa i potència més convenients i els passos a seguir després de rebre un avís d’impagament o de tall de subministrament.

Segons ha assegurat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz: “Cal un servei públic que defensi i tuteli els drets dels veïns i les veïnes de la ciutat davant la pobresa energètica i els abusos constants de les companyies.” “Necessitem que la gent conegui i reconegui els seus drets energètics, així com les situacions d’abús i d’incompliment de la llei”, ha recalcat.

 

 

Més informació