Onze escoles participaran a la V Cursa d'orientació inclusiva

06/11/2019 - 14:20

La cita esportiva serà el proper dimecres 13 de novembre, a les 9.30 h als Jardins de la Maternitat, i participaran quatre escoles de les Corts i set de Sarrià-Sant Gervasi.

La cita esportiva serà el proper dimecres 13 de novembre, a les 9.30 h als Jardins de la Maternitat, i participaran quatre escoles de les Corts i set de Sarrià-Sant Gervasi.

La cursa d’orientació és una activitat a la natura on els competidors busquen una sèrie de punts marcats en un mapa en el menor temps possible i amb l’únic ajut d’una brúixola. La cursa és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona amb els Districtes de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

L’activitat està concebuda des d’una perspectiva educativa i també de lleure. Per aquest motiu, els objectius de la cursa són treballar educativament a través de l’activitat esportiva com una font d’estímul intel·lectual i d’ampliació de vivències per a infants amb i sense discapacitat i, alhora, fomentar les relacions entre infants amb i sense discapacitat mitjançant dinàmiques que fomentin el respecte i l’empatia, el treball cooperatiu, fent èmfasi amb les capacitats i no en allò que ens diferencia.

Recordem les quatre edicions anteriors…

La primera edició d’aquesta prova va tenir lloc als Jardins de Vil·la Amèlia (Sarrià-Sant Gervasi) i va comptar amb la participació de sis escoles i un total de 100 infants. La segona edició va tenir lloc en els Jardins de Pedralbes (les Corts ) i va comptar amb la participació de cinc escoles ordinàries i quatre escoles d’educació especial, amb un total de 150 infants.

La tercera edició va ser al Parc de l’Oreneta (Sarrià- Sant Gervasi), on hi van participar vuit escoles d’educació especial i quatre escoles ordinàries, amb un total de 200 infants. Finalment, la quarta edició es va fer als Jardins de la Maternitat (les Corts) amb la participació de vuit escoles d’educació especial i tres escoles ordinàries.

L’activitat no està oberta a la participació.