"República i Feminismes. Drets i lluites de dones icòniques", la nova exposició de la Seu del Districte

31/10/2019 - 10:45

L'exposició s'emmarca dins el programa de Memòria Històrica del Districte i tanca un projecte que es va iniciar al mes de març. Es podrà visitar del 8 de novembre al 18 de desembre.

L'exposició s'emmarca dins el programa de Memòria Històrica del Districte i tanca un projecte que es va iniciar al mes de març amb unes jornades al voltant de la figura de Tomasa Cuevas, Elisabeth Eidenbenz i Clara Campoamor.

Els valors republicans dels anys trenta van marcar un punt d’inflexió i desafiament per a un gran volum de dones que reclamaven espais d’escolta i presa de decisions. Un camí ple d’obstacles però també de fites aconseguides que marcarien l’esdevenir d’un feminisme emancipador i a l’alça. L’exposició “República i feminismes. Drets i lluites de dones icòniquespren com a referents la parlamentària Clara Campoamor, la mestra Elisabeth Eidenbenz i l’activista antifranquista Tomasa Cuevas en un exemple de lluita, resistència i solidaritat.

La mostra ha volgut fer èmfasi en el recorregut que diferents entitats, associacions i veïnes i veïns del barri de les Corts han dut a terme per homenatjar aquestes tres dones. I ho ha fet amb el recull gràfic i visual de les diverses activitats fetes al districte, per deixar constància que els valors republicans i feministes perviuen i són eina indispensable contra el mur de la repressió, la injustícia i la desigualtat.

La mostra es pot visitar a l’Espai Expositiu de la Seu del Districte (pl. Comas, 18), del 8 de novembre al 18 de desembre.

Òpera per presentar l’exposició

El passat divendres 8 de novembre, es va fer l’acte de presentació de l’exposició a l’Espai Expositiu Les Corts, a la Seu del Districte.

L’acte va comptar amb la interpretació d’un recull d’àries de l’òpera “La Maternitat d’Elna”, amb música i lletra de Martí Carreras, i la interpretació de Laura Brasó, soprano, Carles Girbau, violoncel, Rodrigo de Vera i Llum Colomer, piano. S’interpretaran les àries: La Maternitat d’Elna, A la Platja d’Argelers…, Escolta el vent, Dues realitats, Miratge entre dunes i Darrera els Pirineus.