S'acaba la Festa Major de les Corts 2019

14/10/2019 - 13:52

Reviu els millors moments amb els nostres àlbums fotogràfics.

Després de deu dies d'intensa Festa Major, tanquem la paradeta fins l'any vinent. Gairebé 250 activitats dutes a terme als tres barris del districte. Una festa que ha integrat al veïnat i que ha servit per a compartir, gaudir, riure, ballar, conversar, jugar i conviure.

Com ja és habitual, el Toc d’inici, va donar el tret de sortida a les festes, omplint la plaça Comas de ball i foc. El primer cap de setmana va arribar farcit de cultura popular: el correfoc unitari, amb els seus tabals i espurnes, la plantada de bèsties i gegants, la tradicional diada castellera, o el pregó de festa major.

Durant la setmana, els carrers van seguir plens amb les mostres de comerç, tallers i recitals, la presentació del Receptari Inclusiu, les rutes guiades per coneixer el territori, concerts, havaneres i ball.

El darrer cap de setmana de festa major va estar farcit d’esport inclusiu, amb el 12è torneig Hockey + sala i la cursa “En marxa per la paràlisis cerebral”. A més de les portes obertes als Pavellons Güell, la trobada de puntaires, vermuts populars, sardanes, teatre, el concert líric de festa major i el tradicional castell de focs que posa la cirereta a la festa.

La Guerra de confeti enceta el Festival d’animació Oriol Canals

Per quart any, el Festival Oriol Canals va aplegar espectacles d’animació infantil organitzats per la Federació d’Associacions i Comissions de Festes de les Corts. Com ja és tradicional, el festival va començar amb una batalla de somriures i alegria: la guerra de confeti.

Dues cortsenques d’honor i set entitats homenatjades a la Festa Major

Més de 100 persones es van reunir a la sala d’actes del centre cívic Can Deu en un dels actes més emotius i destacats de la Festa Major. L’acte va començar amb l’entrega del guardó a les set entitats que enguany celebren una efemèride. Aquests són les entitats homenatjades: L’Agrupació Barça Jugadors (60 anys), l’Associació de veïns Zona Universitària (40 anys), L’Altre Cor Cremat de Barcelona – Ajut al 4t món (25 anys), els Diables de Les Corts (25 anys), l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 (25 anys), la Fundació Privada VOL (10 anys) i els Amics de l’Orgue de les Corts (10 anys). Acte seguit, les entitats de les Corts  van triar a la persona que millor representa els valors i les tasques del teixit social dels barris de les Corts envers el desenvolupament i millora del territori. Enguany les guardonades han estat la María Reina, monitora de gimnàstica, i la Carme Maggi, presidenta del Grup Mou-te.

Consulta els àlbums fotogràfics de la Festa Major 2019.