Segueix les tradicions de la Mercè des de casa! #LaMercèEnObert

20/09/2021 - 20:31

El Toc d'Inici, la Diada Castellera, l'Exhibició Falconera, la Cavalcada de la Mercè i la Festa del Foc es podran veure en directe a les xarxes!

Ja són aquí les Festes de la Mercè, les festes més estimades pels barcelonins i barcelonines. Per tal de fer possible que ningú es quedi sense viure alguns dels actes més tradicionals de la festa, l’Ajuntament de Barcelona retransmetrà en diferit el Toc d’Inici (dijous 23 a les 22 h) i farà en directe la commemoració dels 150 anys de les festes al passeig de Gràcia (divendres 24 a les 12, les 17 i les 19.45 h). Es podran seguir a través del Facebook de Cultura Popular Barcelona i del Youtube de Cultura Popular Barcelona, entre d’altres xarxes municipals.

El dijous 23 de setembre a les 22 h es podrà gaudir del Toc d’Inici des de la plaça de Sant Jaume, que serà retransmès en diferit amb comentaris a càrrec de Francesc Fabregat, cap del servei de Cultura Popular de l’Ajuntament, i d’Amadeu Carbó, folklorista. L’acte comptarà amb els balls de tot el Seguici Popular, a més dels diables, els esbarts de la ciutat i l’estrena de la peça ‘Amunt i crits!’, un homenatge a en Jordi Fàbregas.

El divendres 24, diada de la Mercè, la festa es dividirà en tres franges horàries. La primera s’iniciarà a les 12 h i serà la retransmissió en directe de la Diada Castellera (12 a 12.30 h) i de l’Exhibició Falconera de la Mercè (de 13 a 13.30 h). La jornada castellera s’iniciarà amb els pilars simultanis de les vuit colles de la ciutat i continuarà amb els pilars aixecats a l’antiga, sense un ordre establert. L’acte acabarà amb la interpretació del Toc de Vermut. Entre els castells i els falcons es duran a terme diverses entrevistes a especialistes i protagonistes de la festa. Ja a les 13 h, tindrà lloc l’exhibició dels Falcons de Barcelona. Tota aquesta franja horària serà comentada per Joan Ignasi Gómez, periodista especialista en cultura popular i retransmissió de diades castelleres.

Ja a la tarda, la retransmissió es reprendrà a les 17 h amb el directe de la Cavalcada de la Mercè, la desfilada més multitudinària que es fa a la ciutat i que comptarà amb el Seguici Popular, la majoria dels gegants i capgrossos dels barris, diversos balls, bèsties i gegants convidats de fora de la ciutat, grups d’animació i bandes de música. En total, una setantena de grups i més de cent figures. L’emissió comptarà amb les aportacions del geganter Nico Alonso i la intervenció de diverses persones que seran entrevistades per Aamadeu Carbó al llarg de la connexió, que finalitzarà cap a les 19 h.

A les 19.45 h tornarà a engegar-se el directe per veure la Festa del Foc. Es tracta d’una espectacular posada en escena que reunirà totes les bèsties de foc i colles de diables infantils i adultes de la ciutat al passeig de Gràcia. L’acte serà narrat per Francesc Fabregat i Amadeu Carbó, i també comptarà amb la intervenció de diverses veus destacades del món de la festa barcelonina. La retransmissió finalitzarà cap a les 21.15 h.

Cal recordar que totes aquestes activitats, excepte les del dia de la Mercè al matí, són amb reserva prèvia, que cal formalitzar al web de la Mercè.