Les Corts se suma a la mobilitat sostenible!

12/09/2019 - 14:31

Mobilitat. Del 16 al 22 de setembre arriba una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany torna a aprofitar la coincidència amb les festes de la Mercè per integrar-hi el Dia sense Cotxes al programa d'activitats.

El 22 de setembre és el Dia internacional sense Cotxes i ho celebrem a la via Laietana amb la proposta "La Mercè respira". Durant tot el dia, d'11 a 20.00 hores, la via Laietana estarà tallada al trànsit i s'omplirà de vida, amb activitats per a tots els públics, un speaker's corner i molts reptes i sorpreses, per mostrar com és una ciutat de vianants. Una altra de les accions destacades de la Setmana Europea de la Mobilitat és el Park(ing) Day, que se celebra el dia 20 de setembre a més d'un centenar d'aparcaments per canviar cotxes per usos ben diversos.

Barcelona se suma un any més, del 16 al 22 de setembre, a la Setmana Europea de la Mobilitat, amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions diverses, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

La mobilitat sostenible esdevé l’eix principal d’una reivindicació que inclou aspectes clau en la millora de la qualitat de vida a la ciutat de Barcelona com és la pacificació de l’espai públic.

Durant la Setmana Europea de la Mobilitat es treballarà per mostrar com seria una ciutat més verda, tranquil·la, amable, segura i menys contaminada en favor de tota la ciutadania.

A les Corts, s’han programat les següents activitats:

18 de setembre, de 18 a 20.30 h
Bicijoc: activitat familiar amb adults i infants de 6 a 12 anys
Joc de taula de sensibilització per a famílies referida a la circulació amb bici
Lloc: Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras. Travessera de les Corts, 58

20 de setembre, de 9 a 14 h
Salut al barri
Activitats relacionades amb la salut
Lloc: plaça d’aparcament al carrer Mejía Lequerica

20 de setembre, de 14 a 21 h
Teatre al carrer
Ganes de compartir el teatre amb la gent, d’exposar-nos, d’interactuar, d’improvisar i veure quines dinàmiques poden sorgir
Lloc: plaça d’aparcament davant del carrer Joan Güell, 198

20 de setembre, de 14 a 21 h
The Green English Corner
Decoració de l’espai i tallers
Lloc: plaça d’aparcament davant de Lluçà, 42

20 de setembre, de 16 a 18 h
Aeromodelisme infantil al carrer
Concurs infantil d’aeromodelisme adreçat a criatures de 4 a 8 anys
Lloc: Carrer Doctor Nubiola i Espinós

20 de setembre, de 16.30 a 19 h
Taules i jocs per jugar
Lloc: Jardins Clot d’en Salvi

20 de setembre, de 17.30 a 19.30 h
Carpa de la Conscienciació 
Activitat de conscienciació amb el medi ambient sobre roba, alimentació i cosmètica
Lloc: carrer Conxita Supervia

20 de setembre, de 18 a 19 h
Contacontes  “Chicken Licken”
Conte popular europeu sobre el pollet Chicken Licken, que creu que el món arriba a la seva fi
Lloc: carrer Conxita Supervia

20 de setembre, a les 18 h
Taller de reparació de bicis i scooters
Lloc: plaça de les Ceràmiques Vicens

La Mercè Respira

L’activitat culminant de la Setmana tindrà lloc el 22 de setembre, amb la celebració del Dia sense Cotxes que, per segon any consecutiu, coincideix amb les festes de la Mercè.

Així, “La Mercè respira” torna a ser una de les propostes destacades de la festa major amb un recorregut lúdic i didàctic entorn de la mobilitat sostenible i saludable a l’entorn d’una via Laietana completament pacificada.

Així, el diumenge de la Mercè, el 22 de setembre, durant tot el dia, i al llarg d’un quilòmetre, la Via Laietana es convertirà en una ciutat de vianants amb els seus espais d’estada i de joc, plena d’activitats, reptes i sorpreses.

Hi haurà aparcament gratuït i vigilat per a bicicletes i “El mirador de la via Laietana”, un photocall on podreu immortalitzar una via Laietana lliure de cotxes dalt d’un pas de vianants flotant!

Park(ing) Day

Una altra de les activitats destacades de la Setmana i que va guanyant adeptes (han passat de 64 propostes al 2018 a les 80 d’enguany) és la celebració del Park(ing) Day, un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món i que consisteix en transformar de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’usos de l’espai públic per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Enguany, el Park(ing) Day se celebra divendres 20 de Setembre a les places d’aparcament de la ciutat coincidint amb la setmana de la mobilitat, i amb l’inici de la setmana d’accions i vaga pel clima #EmergènciaClimàtica.

L’acció comptarà amb 80 instal·lacions que ocuparan unes 140 places d’aparcament esteses per tots els districtes de la ciutat, corresponents a uns 1700 m2. Durant el dia, dins les places es programaran activitats, tallers, xerrades.

A les Corts, hi haurà tres activitats relacionades amb aquesta iniciativa, on es transformarà temporalment tres places d’aparcament en una àrea lúdica per informar, sensibilitzar i inspirar la transformació cap a un model de ciutat més humana i sostenible. Serà a:

  • Mejia Lequerica
  • Joan Güell, 198
  • Lluçà, 42

Podeu consultar aquestes i moltes altres activitats emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat a la seva pàgina web.